AkzoNobel Industrial Chemicals

AkzoNobel Industrial Chemicals: De Nederlandse producent van chemicaliën verbetert zakelijke flexibiliteit en verlaagt kosten met BT One Enterprise Voice

Nu informatie aanvragen

Uitdaging

AkzoNobel Industrial Chemicals is een business unit van AkzoNobel N.V. De onderneming maakt producten die worden gebruikt door fabrikanten van chemicaliën, wasmiddelen, voedingsmiddelen, pulp, papier en kunststoffen, bijvoorbeeld bij de productie van glas, hoogwaardige plastics, farmaceutische producten en textiel. AkzoNobel Industrial Chemicals heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Denemarken, de VS, China en Japan.

AkzoNobel Industrial Chemicals is sterk afhankelijk van telefonische communicatie. De onderneming besloot tot modernisering van haar spraakinfrastructuur om kosten te besparen en de nieuwste technologische functionaliteit beschikbaar te stellen aan met name de medewerkers van de afdelingen customerservice, marketing en sales. Er werd een onderzoek uitgevoerd naar de vervanging van oudere telefooncentrales op een aantal kernlocaties. Daaruit bleek dat IP-telefonie de logische keuze was, maar het was wel zaak dat de implementatie de bedrijfsprocessen niet zou verstoren. Zorgvuldige voorbereiding, vlekkeloze uitvoering en tijdige levering waren kritische randvoorwaarden, evenals een minimale impact op de eindgebruikers, wat betekende dat de nieuwe technologie intuïtief en gebruiksvriendelijk moest zijn.

AkzoNobel Industrial Chemicals ging op zoek naar een business partner die advies kon geven over zowel strategische als operationele kwesties en die ook de overstap snel en efficiënt kon realiseren. De keuze viel op BT Global Services.

Oplossing

De eerste stap naar IP-telefonie was het leveren van spraakdiensten voor medewerkers op het hoofdkantoor in Amersfoort en een grote site in Hengelo. Hierbij werden centrale Cisco Unified Communication Manager (UCM) servers in een foutbestendige configuratie geplaatst, in de eigen datacenters van het bedrijf, terwijl op alle bureaus nieuwe Cisco IP Phones kwamen.

Meer recentelijk schreef AkzoNobel Industrial Chemicals een aanbesteding uit om de oplossing uit te breiden naar vijf nieuwe locaties: Mariager (Denemarken), Frankfurt, Delfzijl en Rotterdam, en een Functional Chemicals site in Mons. Na een hernieuwde marktoriëntatie koos AkzoNobel Industrial Chemicals voor verlenging van het contract met BT, en voor de BT One Enterprise Voice oplossing.

Oussama Zoubairi, Global Infrastructure Support Manager van AkzoNobel Industrial Chemicals, licht toe: “Wereldwijde dekking, een vast implementatieteam voor alle projecten en bewezen ervaring waren de beslissende factoren voor onze keuze voor BT als leverancier van IP-telefoniediensten.”

De locatie in Mariager is inmiddels zonder serviceverstoring op het nieuwe platform aangesloten. Momenteel bedient de door BT beheerde IP-telefonie-service ruim 1000 gebruikers en als alle roll-outs zijn voltooid, zullen dat er bijna 2500 zijn. BT levert daarbij proactieve ondersteuningsdiensten, waarbij de performance van het platform nauwlettend wordt gevolgd, zodat eventuele problemen snel worden gesignaleerd en opgelost, meestal nog voordat ze de dienstverlening aan de eindgebruikers van AkzoNobel Industrial Chemicals kunnen beïnvloeden.

Waarde

De keuze voor een centraal IP-telefonieplatform voor AkzoNobel Industrial Chemicals is waardevol gebleken, aangezien de oplossing bewezen rendabel is en zich soepel laat schalen in antwoord op toekomstige bedrijfsgroei. Uit een tevredenheidsonderzoek onder gebruikers blijkt dat de projectrealisatie in Mariager bijzonder hoog werd gewaardeerd. “Met de implementatie in Mariager heeft het BT team een geweldige prestatie geleverd.” stelt Oussama Zoubairi. “Het project werd op tijd opgeleverd, binnen budget en conform al onze eisen.”

De BT One Enterprise Voice oplossing heeft zich in de praktijk als zeer betrouwbaar bewezen en biedt alle essentiële communicatiefuncties die de klantenservice-, marketing- en salesafdelingen van AkzoNobel Industrial Chemicals nodig hebben voor een effectieve taakuitvoering. Bovendien levert de oplossing fikse besparingen op nu de onderhoudskosten voor de oude telefooncentrales zijn weggevallen. En omdat interne toestelverhuizingen en aanpassingen veelal zonder tussenkomst van IT kunnen worden uitgevoerd en er één BT aanspreekpunt is voor operationele ondersteuning, is de bedrijfsvoering nog slagvaardiger geworden en zijn de beheerkosten verder afgenomen.

De nieuwe oplossing is flexibel en kan eenvoudig worden uitgebreid met functies voor unified communications, zoals bereikbaarheid (presence), integraal berichtenverkeer (unified messaging), voicemail, contactcenterservices, vast-mobiele integratie en video. Hiermee beschikt AkzoNobel Industrial Chemicals over een toekomstvast stappenplan voor unified communications en collaboration, ondersteund door een uitgebreid dienstverleningspakket van BT.

BT is ervan overtuigd dat de IP-telefonie-oplossing zich uitstekend leent voor bredere uitrol binnen AkzoNobel. Een logische kandidaat is de afdeling Decorative Paints. De BT One Enterprise Voice service is al in meer dan 100 landen op alle continenten beschikbaar, zodat BT Global Services ook hier een ideale partner zou zijn.

Hoe BT zich onderscheidt

  • Zakelijke insteek, gericht op problemen en oplossingen en niet alleen op technische details
  • Combinatie van wereldwijd bereik met lokale slagkracht en aanwezigheid, plus vast aanspreekpunt voor sales en support
  • Volledig extern beheerde service tegen aantrekkelijke tarieven, zonder significante kapitaalinvesteringen
  • Duidelijk inzicht in de eisen van AkzoNobel Industrial Chemicals dankzij inzet van deskundig en ervaren BT projectteam

Belangrijkste diensten

  • BT One Enterprise Voice IP Telephony oplossing op basis van volledig beheerde Cisco UCM systemen
  • IP Connect MPLS verbinding voor remote monitoring

Bronnen

Case study

AkzoNobel casestudy

PDF-197 KB