BT in de Benelux

De waarde die we leveren

BT is één van ’s werelds beste aanbieders van communicatiediensten en –oplossingen en heeft klanten in 180 landen.

We zijn wereldwijd actief en leveren 17.000 Global Service Experts op lokaal niveau die hun hulp aanbieden aan toonaangevende multinationale bedrijven.

Onze unieke omvang, bereik en capaciteiten helpen u om de meeste complexe zakelijke communicatie-eisen op te lossen op een wereldwijde schaal. We zijn innovatief in ons denken en betrouwbaar in onze levering.

U bent het middelpunt van onze activiteiten. Wij bieden gespecialiseerde diensten die toegespitst zijn op uw sector en die worden ondersteund door toonaangevende veiligheid en klantenservice.

Onze portfoliostrategie, de ‘Cloud of Clouds’, is een krachtige combinatie van clouddiensten, IT-integratievaardigheden, ons wereldwijde netwerk en onze professionele veiligheidexpertise. Hiermee kunt u eenvoudig en veilig verbinding maken met de toepassingen en gegevens die u nodig heeft, ongeacht waar ze worden gehost en waar u bent gevestigd.

We zitten in de perfecte positie om uw vertrouwde partner te zijn in de digitale transformatie van uw bedrijf.

BT: Technologie gebruiken om nieuwe mogelijkheden te creëren.

BT draait om verbindingen. Duizenden bedrijven wereldwijd vertrouwen op ons. Dit komt door de combinatie van onze mondiale kracht in netwerken, IT en innovatie met lokale aanwezigheid, expertise en onze levering. Bekijk deze video om te zien hoe wij u kunnen helpen.

Toon meer Toon minder
Fabrice De Windt, CEO, BT Benelux

Het hoofdkantoor van veel grote multinationals en internationale instellingen bevinden zich in de Benelux. Ons regionale team bedient hen met sterke voorstellen op gebieden zoals de cloud, veiligheid en samenwerkingen. Ik kijk er naar uit om nauw samen te werken met onze klanten in België, Nederland en Luxemburg. Zo kunnen ze de mogelijkheden van de hedendaagse digitale wereld beter benutten en hun succes in Europa en daarbuiten vergroten.”
- Fabrice De Windt, CEO, BT Benelux

Snelle feiten:

  • BT heeft meer dan 25 jaar regionale ervaring in de Benelux; in België sinds 1988, in Nederland sinds 1989 en in Luxemburg sinds de late jaren ’90.
  • BT biedt een breed portfolio aan diensten in deze drie landen, waaronder netwerk- en IT-diensten, professionele diensten en wholesale diensten.
  • Rond 1,100 mensen ondersteunen BT-klanten in de Benelux, waaronder ongeveer 450 BT Advise ‘professional service consultants’.
  • Kantoren in Amsterdam, Brussel en Luxemburg.
  • Uitgebreid binnenlands IP VPN, Ethernet en internetdiensten via het wereldwijde netwerk van BT. We hebben ook een groot regionaal netwerk met meer dan 6,700 km glasvezel in Nederland en 1,100 km glasvezel backbone in België. Low cost DSL beschikbaar.
  • De footprint van ons Benelux netwerk omvat 65 PoP’s, inclusief 7 GpoPs en een stadsglasvezelnetwerk die 10 steden beslaat.
  • Ons netwerk is direct verbonden aan 62 datacentra in de Benelux (en bevat bijna alle Nederlandse telehouses).
  • Duaal datacentercapaciteit in Nederland, met BT’s eigen datacentra in Amsterdam, Rotterdam en Nieuwegein.
  • Sterke professionele servicemogelijkheden met ongeveer 450 lokale specialisten in BT Advise – het wereldwijde team van experts die consulting, systeemintegratie en managed services leveren. In de Benelux zorgt dit team ook voor ICT-personeel en co-sourcing diensten.
  • BT bedient ongeveer 400 klanten in de Benelux, waaronder veel grote merken en publieke sectororganisaties zoals Philips, Van Oord, Arcadis, CEVA, ArcelorMittal, NAVO en de ESA (European Space Agency), Nutreco, Exact, KPMG, Prorail, Alcatel Lucent, ST. Antonius Ziekenhuis Groep, Staples ABInbev, EU, Sovay.....

BT ontving in 2016 Cisco’s ‘Service Provider Partner of the Year’ award voor de diensten in Nederland. Deze prijs werd gegeven voor de aanzienlijke vooruitgang die BT maakte met het verder ontwikkelen van de Cisco-gebaseerde Cloud & Managed Services portfolio.

BT kreeg Cisco’s Application Centric Infrastructure (ACI) Authorized Technology Provider (ATP) certificatie in de Benelux in 2016. Cisco ACI is een software-defined datacentersolution die organisaties in staat stelt om hun enterpriseapplicaties sneller en makkelijker uit te rollen.

In 2015 werd Cisco’s ‘Services Partner of the Year’ award voor België en Luxemburg uitgereikt aan BT. De award erkent BT’s proactieve ‘network operating centre’ (NOC) gebaseerd op Cisco’s Smart Collector.

In België staat BT op de 21e plaats in de Data News ICT Top 1000 (december 2015).