Ciber

Ciber: Innovatieve partnership faciliteert excellente e-learning

Nu informatie aanvragen

Ciber bouwt met BT cloudgebaseerde infrastructuur voor online onderwijs aan 200.000 scholieren

Private-cloudinfrastructuur verzekert beveiliging

Het door Ciber gehoste Malmberg e-learning-platform levert honderden opleidingen aan honderdduizenden scholieren door heel Nederland. Toenemende complexiteit maakte onderhoud echter steeds lastiger, waardoor het platform herhaaldelijk doelwit werd van DDoS-aanvallen. Gijs Hanson, Service Manager van Ciber, besloot dat het tijd was om een innovatieslag te maken.

Hij wendde zich tot BT en gebruikte de BT Private Compute-service voor opzet van een internet-georiënteerde private-cloudinfrastructuur met krachtige ingebouwde beveiliging. De nieuwe oplossing biedt niet alleen effectieve bescherming tegen aanvallen, maar stelt Hanson ook in staat de performance, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de e‑learning-omgeving te verbeteren.

CiberMet BT Private Compute kunnen we Malmberg en haar online leerlingen hoge service- en beveiligingsniveaus bieden. En, net zo belangrijk, we kunnen snel inspelen op nieuwe behoeften.”
– Gijs Hanson, Service Manager, Ciber Inc.

Feiten en cijfers

  • Ciber helpt haar klanten om de kracht van de cloud om te zetten in zakelijke slagvaardigheid
  • Ciber ondersteunt Malmberg met hosting van 10 kritische onderwijsapps en beheer van 40 andere
  • In één jaar was Malmberg doelwit van zes DDoS-aanvallen, die de leeromgeving ontwrichtten
  • Ciber en BT leveren nu veilige e-learning via BT Private Compute voor 25 gevirtualiseerde applicaties
  • Malmberg biedt leerlingen en leerkrachten nu een snelle en hoogwaardige e-learningomgeving

Inherent veilig platform

BT Private Compute biedt Ciber en Malmberg een gevirtualiseerde cloud-voorbereide infrastructuur met servers, opslag en backup, plus beveiligingsvoorzieningen als firewalling, load balancing, DDoS-bescherming en SSL offloading.

Flexibel en betrouwbaar

BT Private Compute stemt de performance dynamisch af op de online capaciteitsvraag van de gebruikers.
’s Ochtends bijvoorbeeld, wanneer duizenden scholieren tegelijk toegang zoeken tot de online applicaties, stelt het BT-platform zich automatisch in om uitvalrisico’s als gevolg van ‘boot storms’ (opstartdrukte) te voorkomen.

Inbuilt protection against DDoS attack

BT Private Compute beschermt de applicaties van Malmberg tegen DDoS-aanvallen en een reeks andere verstoringen. De ingebouwde DDoS-bestrijdingsoplossing bewaakt continu al het dataverkeer. Als er een aanval wordt gesignaleerd, worden de data automatisch omgeleid en opgeschoond.

Snelle Ethernetverbindingen

BT Private Compute biedt ook snelle Ethernetconnectiviteit met internet. Krachtige e-learningapplicaties verschijnen direct op het scherm, zodat leerlingen en leerkrachten snel aan de slag kunnen.