Casestudy

Sanquin Bloedvoorziening:

BT en Cisco helpen Sanquin veilige bloedvoorziening te verzekeren

Samenvatting

Bekijk deze video en ontdek hoe BT en Cisco Sanquin helpen de veiligheid en efficiëntie van bloedvoorziening in Nederland te waarborgen.

Als het op bloedvoorziening aankomt, is in de gezondheidszorg geen detail te klein. De kleinste fout kan vergaande gevolgen hebben. Daarom zit risicomanagement in het bloed van Sanquin en haar mensen.

Ad Saers, CIO bij Sanquin, en Wouter van de Stadt van BT Global Services, leggen uit hoe een BT-Cisco netwerkinfrastructuur Sanquin helpt haar doelstellingen te bereiken door gegarandeerde netwerkbeschikbaarheid en foutloze dataoverdracht.

Sanquin: BT en Cisco helpen bij veilige bloedvoorziening

Sanquin: BT en Cisco helpen bij veilige bloedvoorziening. Sanquin, de centrale organisatie voor de bloedvoorziening in Nederland, heeft betrouwbare infrastructuur partners nodig. Deze video onderstreept het belang van het netwerk bij het verkleinen van risico’s en het garanderen van een veilige bloedvoorziening, en ligt de rol die BT en Cisco hierbij spelen toe.

Toon meer Toon minder

Uitdaging

Sanquin Bloedvoorziening is een not-for-profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Daarnaast speelt Sanquin door ontwikkeling van producten en diensten, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleidingen een belangrijke rol in de transfusiegeneeskunde.

De IT-infrastructuur is van cruciaal belang voor de activiteiten van Sanquin. Ad Saers, CIO van Sanquin, licht toe: “Bij Sanquin draait alles om de veiligheid van de producten en de bloedontvangende patiënt. Veiligheid heeft alles te maken met risicobeheer en dat behelst ook onze IT-activiteiten en ons netwerk, dat 100 procent foutloos en redundant moet zijn.”

Het netwerk van Sanquin ondersteunt 1500 medewerkers, verspreid over diverse gebouwen, en verbindt meer dan 3000 apparaten, zoals PC’s, printers en microscopen. BT levert de organisatie al meer dan tien jaar zowel wide area- als local area netwerkdiensten.

Oplossing

Allereerst gaf Sanquin de opdracht een BT Connect audit uit te laten voeren op de  bestaande applicatie-infrastructuur. “De daarna uitgevoerde BT Advise IT audit maakte duidelijk dat we niet langer op ons bestaande netwerk konden voortborduren,” aldus Ad Saers.

BT Managed LAN biedt organisaties de mogelijkheid het beheer van hun lokale netwerken en IP-telefonie bij één partij onder te brengen. Saers vertelt verder: “Met de BT Managed LAN oplossing kunnen we al onze communicatie over één infrastructuur leiden.”

De door BT geleverde service bundelt alle communicatie op één enkele Cisco-infrastructuur en omvat een compleet service-aanbod dat levering, installatie en onderhoud van de apparatuur tot en met netwerkbeheer behelst.

BT levert Sanquin ook adviesdiensten op het vlak van flexibel werken, unified communications, IP-telefonie en videoconferencing.

Waarde

Als het om bloedvoorziening gaat, is elk detail belangrijk. De geringste fout kan al fatale gevolgen hebben. Het motto van Sanquin, “Bloed is leven”, prikkelt de organisatie en haar medewerkers zorgvuldigheid en betrouwbaarheid tot speerpunten te maken.

Het door BT beheerde netwerk is ontworpen met het oog op de hoogste kwaliteits-, beveiligings- en efficiency-eisen, om zo een optimale bloedvoorziening te verzekeren. De IT- en netwerkdiensten zijn nu beter gestroomlijnd, de betrouwbaarheid van het netwerk is toegenomen en kritische applicaties hebben een hogere beschikbaarheid.

Ad Saers besluit: “We moeten alle risico’s kunnen beheersen, en daar zijn we in dit project met hulp van BT en Cisco in geslaagd.”

Belangrijkste diensten

  • BT Managed LAN – met technologie van Cisco
  • BT Connect – audit op de bestaande applicatie-infrastructuur
  • BT Advise – IT audit

Bronnen

Case study