Unilever

BT helpt FMCG gigant met innovatie en gebruikt de kracht van het netwerk om concurrentievoordelen op te hogen

Nu informatie aanvragen

BT uitbestedingsovereenkomst helpt Unilever kosten te besparen en concurrentievoorsprong te vergrote

Dienst standaardisatie drijft kostenefficiëntie

Toen BT en Unilever in 2002 voor het eerst een wereldwijde uitbestedingsovereenkomst aangingen, was het één van de grootste in zijn soort. Sindsdien is er veel bereikt en heeft de relatie het ver gebracht.

Damian Zannello zegt dat met het vernieuwde contract de focus op innovatie is verstevigd. De twee bedrijven kijken bijvoorbeeld naar manieren waarop Unilever nieuwe technologieën kan benutten om de distributieketen beter te beheren. BT wijdt zich onder deze nieuwe overeenkomst toe aan de vermindering van de jaarlijkse exploitatiekosten van Unilever.

Damian Zannelli, IT Director Unilever Europa

Informatie is de levensader van onze organisatie. BT’s diensten zijn belangrijk, omdat de datastroom zonder het netwerk stopt en onze producten niet op de plank komen.”
- Damian Zannelli, IT Director Unilever Europa

Snelle feiten

  • BT en Unilever werken sinds 2002 samen door middel van een wereldwijd uitbestedingsovereenkomst
  • De overeenkomst dekt het volledige beheer van spraak-, data- en beveiligingsdiensten van ongeveer 1.000 locaties, in meer dan 100 landen
  • De laatste contractverlenging bevat duidelijkere en meer relevante overeenkomsten op het gebied van het dienstverleningsniveau, die nauw verbonden zijn met de behoeften en verwachtingen van de gebruikers
  • Het contract laat meer standaardisatie toe dan voorheen het geval was. Dit zorgt voor betere omstandigheden voor kostenefficiëntie
  • Vastgelegde kostenefficiëntie van 10 procent in het eerste jaar en 15 procent in het tweede jaar
  • BT helpt Unilever manieren te vinden om door middel van de kracht van het netwerk te innoveren en de distributieketen beter te beheren

BT Connect – netwerken die denken

BT heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van mondiale IP-netwerken voor toonaangevende organisaties wereldwijd, te ontwerpen, laten functioneren en beheren. De diensten van BT IP Connect Global zijn beschikbaar in 197 landen.

BT One – geïntegreerde communicatie

BT’s geïntegreerde communicatie-oplossingen helpen u om efficiënter samen te werken met medewerkers, leveranciers, klanten en zakelijke partners.

BT Assure – beveiliging die er toe doet

BT biedt uiteenlopende robuuste producten, die helpen bij de bouw van een duurzaam bedrijfsmodel met toegevoegde beveiliging en veerkracht.

View the full case study on SlideShare

Bronnen

Contacten