Nieuws

Persbericht: ABB kiest BT voor de transformatie en beveiliging van zijn wereldwijde communicatiediensten

DC15-205 (28 mei 2015)

BT’s netwerkgebaseerde IT-diensten helpen medewerkers van ABB beter en veiliger samen te werken in meer dan 100 landen

ABB transformer workshop in Ludvika, Sweden - Photo: ABBBT kondigt vandaag aan ABB te gaan ondersteunen bij de transformatie en het beheer van zijn wereldwijde communicatie-infrastructuur, verspreid over Europa, Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. ABB, een wereldleider op het gebied van aandrijvings- en automatiseringstechnologieën, profiteert ook van verbeterde applicatieprestaties en extra IT-beveiliging die door BT wordt geleverd. De diensten zijn onderdeel van een wereldwijd contract dat zich richt op het verbeteren van samenwerking, innovatie en zakelijke transformatie in meer dan 100 landen.

Als onderdeel van een groot transformatieproject zocht ABB naar één wereldwijde partner voor het leveren, standaardiseren en beheren van netwerkgerelateerde diensten. BT werd geselecteerd om meer dan 700 ABB-locaties in meer dan 100 landen te verbinden met zijn Internet Connect- en IP Connect-diensten. Dit stelt 140.000 medewerkers van ABB in staat veiliger te werken en biedt iedere gebruiker dezelfde ervaring. De oplossing geeft ABB-medewerkers de mogelijkheid om effectiever met elkaar te communiceren en samen te werken, ook met klanten en partners over de hele wereld. De wereldwijde netwerkinfrastructuur die door BT is ontwikkeld geeft gebruikers toegang tot data en applicaties vanuit ABB’s hybride cloud en zal als basis dienen voor ABB’s toekomstige gebruik van clouddiensten van een verscheidenheid aan leveranciers.

“De samenwerking met BT geeft ons de mogelijkheid om over te stappen naar een wereldwijd consistent netwerk van hoge kwaliteit,” zegt Andy Tidd, Chief Information Officer bij ABB. “Dit uiterst belangrijke onderdeel van onze nieuwe IT-infrastructuur ondersteunt ABB’s drie aandachtsgebieden van winstgevende groei, onaflatende executie en zakelijk gedreven samenwerking.”

BT zal de eindverantwoordelijkheid hebben over de kwaliteit en prestaties van de netwerkdiensten en zal het netwerk optimaliseren en versnellen om ervoor te zorgen dat het ABB’s meest strategische zakelijke applicaties beter ondersteunt. BT is ook verantwoordelijk voor de local area networks (LAN) in meer dan 700 ABB-locaties en zal de beveiliging verzorgen van de diverse netwerkonderdelen en -diensten. Hieronder valt ook het beheer van 400 firewalls en het verstrekken van BT Assure cyberbeveiligings- en analysediensten om ABB’s netwerk en IT-systemen te beschermen tegen bedreigingen.

Luis AlvarezWe zijn erg trots dat een wereldwijde leider als ABB kiest voor BT bij het orkestreren van zijn wereldwijde netwerkdiensten. ABB heeft ambitieuze groeiplannen met zijn ‘Next Level’-strategie, en we zullen hen hierbij ondersteunen met onze kennis van de energie- en productiesector gekoppeld aan onze ervaring met het beschermen van de wereldwijde IT-infrastructuur van multinationals. We zien er ook naar uit om ABB te helpen de mogelijkheden van de cloud te omarmen, waar deze ook gehost mogen worden. Samen zijn we vastbesloten om creatief gebruik te maken van technologie om zo goede zakelijke prestaties te behalen.”
- Luis Alvarez, CEO van BT Global Services

Over ABB

ABB is een marktleider op het gebied van aandrijvings- en automatiseringstechnologieën waarmee nuts-, industrie-, transport- en infrastructuurbedrijven hun prestaties kunnen verhogen en tegelijk hun milieu-impact kunnen verlagen. De groep ABB is actief in ongeveer honderd landen en stelt zo’n 140.000 mensen tewerk.

Over BT

BT stelt zich ten doel de kracht van communicatie in te zetten voor een betere wereld. BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2015, rapporteerde BT Group een omzet van 17.979 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.645 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com