Nieuws

BT accelereert ‘Cloud of Clouds’ met nieuwe gehoste Riverbed-dienst

DC15-574 (9 december 2015)

Klanten profiteren van verbeterde applicatie-prestaties in de cloud

BT kondigt vandaag – als onderdeel van zijn Cloud of Clouds visie – aan virtuele ‘Riverbed SteelHead’ applicatieversnellingstechnologie in te gaan zetten in het hart van zijn wereldwijde netwerk. Hiermee biedt BT superieure applicatieprestaties voor zijn eigen clouddiensten alsook voor andere vooraanstaande ‘Software-as-a-Service’ (SaaS) diensten. Het is de eerste keer dat Riverbed-technologie ingezet wordt in de kern van een wereldwijd telecomnetwerk.

BT en Riverbed integreren hun diensten in zakelijke hubs in Europa, Noord-Amerika en Azië op locaties waar BT directe verbindingen heeft met belangrijke cloudaanbieders en internet break-outs met hoge capaciteit. De dienst zal vanaf begin 2016 wereldwijd beschikbaar zijn en is dan via BT’s IP Connect VPN toegankelijk vanuit 198 landen en regio’s.

Een reeks pilots liet substantiële verbeteringen zien in de netwerkprestaties van SaaS-applicaties, zoals de Microsoft Office 365 productiviteitssuite. Naast applicatieversnelling en bandbreedte-optimalisatie krijgen klanten die gebruikmaken van de nieuwe dienst ook meer controle over hun applicaties, beter end-to-end inzicht in prestaties en significant verbeterde betrouwbaarheid en beveiliging in vergelijking met de levering van applicaties via het internet.

Gebruikmakend van netwerkfunctievirtualisatie (NFV) zal de nieuwe dienst klanten ook helpen extra virtuele functies te benutten, zoals applicatieprestatiebeheer en het beheer van high-speed toegang tot private en publieke clouds.

BT’s technology vision: the Cloud of Clouds

Keith Langridge, vice president, network services bij BT Global ServicesOnze Cloud of Clouds visie wordt in hoog tempo werkelijkheid. Door Riverbed-as-a-service toe te voegen aan ons aanbod, adresseren we één van de belangrijkste klantvraagstukken: de prestatie en betrouwbaarheid van cloudapplicaties. De nieuwe dienst bouwt voort op de directe toegang die we al bieden tot belangrijke cloudaanbieders en levert klanten verbeterde snelheid en prestaties van - en controle over - hun cloudapplicaties. Dit aanbod met Riverbed is een belangrijke mijlpaal op weg naar software gedefinieerde netwerken, en maakt dat wij ons onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten.”
- Keith Langridge, vice president, network services bij BT Global Services.

Paul O’Farrell, senior vice president en general manager, SteelHead en SteelFusion bij Riverbed: “CIO’s willen profiteren van alle voordelen van de hybride onderneming en tegelijkertijd de uitdagingen van applicatielevering in deze complexe omgeving oplossen. Riverbed vond WAN-optimalisatie in 2004 uit met de lancering van SteelHead en is vandaag de dag koploper op gebied van applicatieprestatie-infrastructuur. De nieuwe cloudgebaseerde oplossing van BT en Riverbed zal onevenaarbare applicatiebeschikbaarheid en de levering van acceleratie als dienst mogelijk maken, waarmee we toegang tot cloud computing - via BT’s Cloud Connect dienstverlening - eenvoudiger maken.”

Over BT

BT stelt zich ten doel de kracht van communicatie in te zetten voor een betere wereld. BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2015, rapporteerde BT Group een omzet van 17.979 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.645 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com.

Over Riverbed

Riverbed loopt voorop in applicatieperformanceoptimalisatie. Het bedrijf – met meer dan een miljard dollar aan jaaromzet – biedt het meest complete platform voor de Hybrid Enterprise. Dit concept zorgt ervoor dat applicaties presteren zoals verwacht, data op het juiste moment beschikbaar is en performance-issues proactief te detecteren en op te lossen zijn, voordat ze de bedrijfsvoering schaden. Riverbed stelt hybride ondernemingen in staat om de applicatieprestaties te transformeren. Daardoor stijgt de medewerkersproductiviteit en is met IT de operationele flexibiliteit te vergroten. Dat zorgt voor concurrentievoordeel. Riverbed werkt voor meer dan 27.000 klanten, waarvan 97% deel uitmaakt van de Fortune 100 en 98% van de Forbes Global 100. Kijk voor meer informatie ophttp://www.riverbed.com.

Volg Riverbed:

BT’s technologie visie: de ‘Cloud of Clouds’

De cloud creëert keuzes als nooit tevoren. Door die keuzes te doorgronden komt het vertrouwen en het vermogen om veranderingen te realiseren en de dingen te doen die er echt toe doen: sneller marketen en innoveren, de kosten laag en klanten tevreden houden.

BT’s ‘Cloud of Clouds’ visie gaat over het in staat stellen van klanten om zich gemakkelijk en veilig te verbinden met de applicaties en data die ze nodig hebben, ongeacht waar ze gehost of gevestigd zijn.

Als cloud service integrator helpen we klanten zich met zekerheid en succes te bewegen langs hun cloud-route, waarbij complexiteit, risico’s en kosten geminimaliseerd worden; om hen diverse routes te bieden die voor hun organisatie werken, zo dat het de resultaten oplevert die ze nodig hebben.

We beheren het totale proces van netwerk tot cloud, onderhandelen met derde partijen, leveren prestaties, veiligheid en vereenvoudigen de kosten, allemaal onder één enkele Service Level Agreement.

Klik hier voor meer informatie over Cloud of Clouds.

Voor meer informatie

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com

Bronnen

Brochure

BT Connect Acceleration

PDF - 414 KB

Accelerating business performance