Nieuws

Persbericht: Zurich Insurance Group kiest BT als wereldwijde netwerkleverancier

DC15-301 (8 juli 2015)

BT en Zurich Insurance Group vieren het ondertekenen van een belangrijk zesjarig wereldwijd communicatie- en netwerkcontract dat de IT-infrastructuur van de verzekeringsgroep helpt transformeren.

Signing ceremony, L-R: Luis Alvarez, CEO, BT Global Services and Robert Dickie Robert Dickie, chief operations and technology officer, Zurich Insurance Group.BT kondigt vandaag een zesjarig wereldwijd communicatie- en netwerkcontract aan met Zurich Insurance Group (Zurich). De overeenkomst helpt de verzekeringsgroep zijn IT-infrastructuur te transformeren en levert naar verwachting verhoogde netwerkprestaties en verbeterde audio- en video-mogelijkheden voor klanten en medewerkers.

Met deze overeenkomst versterkt, moderniseert en beheert BT de wereldwijde communicatie-infrastructuur van Zurich en worden de activiteiten van de verzekeraar in 49 landen ondersteund. Het contract omvat internetconnectiviteit, wereldwijd wide area networking (WAN), local area networking (LAN), IP-telefonie en zakelijke spraakdiensten. Het technologisch ondersteunen van Zurich’s wereldwijde klantcontactcentra valt ook onder de overeenkomst.

BT zal Zurich ook voorzien van hoogwaardige audioconferencingdiensten, gebruikmakend van de high definition BT MeetMe met Dolby Voice dienst. BT neemt ook het beheer van de wereldwijde videoconferencingsystemen voor zijn rekening.

Robert Dickie, Chief Operations & Technology Officer, Zurich Insurance Group: “Dit is een belangrijke overeenkomst voor Zurich en cruciaal voor onze IT & Operations transformatie.

Het heeft grote voordelen om samen te werken met een echt internationaal bedrijf. Zo biedt het werken met één aanbieder ons grotere flexibiliteit en efficiency.”

Met BT IP Connect – wereldwijd een van de grootste internationale virtual private network-diensten, die spraak, video en data laat samenkomen op één enkel IP netwerk – levert BT connectiviteit met hoge bandbreedte aan verschillende locaties in de wereld, inclusief Zurich’s belangrijkste datacenters.

Luiz Alvarez, chief executive, BT Global ServicesZurich vertrouwt BT het beheer toe van zijn communicatienetwerk, omdat wij begrijpen dat het cruciaal is voor internationale bedrijven om lokale dienstverlening te kunnen bieden, ongeacht waar de klant zich bevindt. Zurich’s nieuwe netwerk creëert de basis voor medewerkers om wereldwijd naadloos samen te werken en maakt het ze mogelijk om toegang te krijgen tot een groeiend aantal zakelijke applicaties en diensten.”
- Luis Alvarez, chief executive, BT Global Services

Over Zurich Insurance Group

Zurich Insurance Group (Zurich) is een toonaangevende verzekeringsgroep die zijn klanten zowel wereldwijd als lokaal bedient. Met meer dan 55.000 medewerkers biedt Zurich een breed aanbod aan producten en diensten op het gebied van algemene- en levensverzekeringen. Onder Zurich’s klanten vallen individuen, kleine ondernemingen, middelgrote- en grote bedrijven waaronder multinationals in meer dan 170 landen. De Groep is gevestigd in Zurich, Zwitserland, waar het in 1872 is opgericht. De holding, Zurich Insurance Group Ltd (ZURN), staat genoteerd aan de Zwitserse aandelenindex SMI en heeft een level I in het American Depository Receipt (ZURVY) programma, waar over-the-counter(OTC) gehandeld wordt op OTCQX. Verdere informatie over Zurich is verkrijgbaar via http://www.zurich.com/.

Over BT

BT’s doel is om de kracht van communicatie te gebruiken om bij te dragen aan een betere wereld. Het is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2015, rapporteerde BT Group een omzet van 17.979 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.645 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com