Nieuws

Persbericht: BT beveiligt aanbod van cloud-integratiediensten met Check Point Software Technologies

DC15-229 (8 juni 2015)

Geïntegreerde Cloud Firewall-diensten helpen klanten naar de cloud te gaan terwijl risico’s worden verminderd

BT kondigt vandaag een overeenkomst aan met Check Point Software Technologies om extra beveiligingsmogelijkheden te integreren in zijn wereldwijde netwerk. Klanten worden hiermee in staat gesteld cloudgebaseerde applicaties veilig te benaderen, ongeacht waar deze worden gehost. De nieuwe ‘Cloud Firewall’-diensten zijn onderdeel van een reeks gehoste beveiligingsoplossingen die BT toevoegt aan het wereldwijde netwerk om zijn ‘cloud of clouds’-visie1 - die april dit jaar werd aangekondigd - verder gestalte te geven.

Nu steeds meer applicaties en workloads worden verplaatst naar private, publieke en hybride clouds, vereisen klanten efficiënte en veilige toegang via een mix van dedicated en publieke netwerken. Ze zoeken hierbij de optimale balans tussen prestaties, kosten en beveiliging. Om de grens tussen bedrijfsnetwerken van klanten en het internet beter te beschermen voegt BT nu aanvullende, beheerde beveiligingsdiensten toe aan zijn wereldwijde internettoegangspunten, gebaseerd op Check Point’s 13500 serie firewall-technologie.

Om zijn cloud-integratie aanbod te versterken, verbetert BT de internet breakout van zijn globale netwerk op de wereldwijde toegangspunten. Deze ‘gateways’ bevinden zich in ’s werelds grootste internet peering-locaties. Breakouts kunnen op regionaal niveau tot stand worden gebracht, wat de beste toegang biedt tot internetgebaseerde clouddiensten, of op geoptimaliseerde basis, waarbij verkeer ‘on-net’ wordt gehouden en breakouts dichterbij een specifieke cloud-locatie plaatsvinden.

Keith Langridge, vice president network services bij BT Global Services, zegt: “Nu onze klanten hun weg naar cloudgebaseerde IT vervolgen, is beveiligde cloud-connectiviteit via het internet voor hen een noodzaak geworden. Wij willen hen helpen om vol vertrouwen naar de cloud te gaan en daarbij complexiteit, risico’s en kosten minimaliseren. BT en Check Point leveren samen al lange tijd succesvol diensten aan toonaangevende internationale bedrijven. Onze nieuw geïntegreerde Cloud Firewall-diensten versterken de beveiligingsmogelijkheden van BT’s cloud-integratie aanbod aanzienlijk.”

“Check Point ziet er naar uit zijn toonaangevende Next Generation Firewall prestatie- en beveiligingsoplossingen via BT’s Cloud Connect-platform aan te bieden,” zegt Alon Kantor, vice president Business Development bij Check Point Software Technologies. “We zijn erg blij dat we met BT werken aan dit innovatieve cloud-beveiligingsaanbod, waarmee we bedrijven overal ter wereld beschermen.”

De geïntegreerde Cloud Firewall-diensten zijn vanaf nu als standaardoplossing wereldwijd beschikbaar voor klanten van BT Global Services.

_______________________________

1‘Cloud of clouds’ biedt klanten van BT een praktisch traject richting cloud computing die voldoet aan hun behoeften aan keuze, flexibiliteit, beveiliging en een partij die weet hoe je dit samen kunt brengen. Meer informatie is hier beschikbaar: www.bt.com/point-of-view

Over BT

BT stelt zich ten doel de kracht van communicatie in te zetten voor een betere wereld. BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2015, rapporteerde BT Group een omzet van 17.979 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.645 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com.

Noot voor de redactie

BT’s ‘cloud of clouds’-visie bouwt voort op een stappenplan voor de toekomstige levering van diensten en wordt ondersteund door verschillende diensten en sectorspecifieke oplossingen, geleverd via BT’s wereldwijde netwerkinfrastructuur. Klanten kunnen de diensten beheren via een gebruiksvriendelijke dienstencatalogus, mogelijk gemaakt door BT’s nieuwe Cloud Management System.

BT’s krachtige mix van betrouwbare diensten met een hoge beschikbaarheid, zoals IP Connect, Ethernet Connect, Internet Connect en Managed LAN, gecombineerd met applicatieprestatiebeheer (Connect Applications) brengt grote organisaties en hun medewerkers, klanten en de rest van de wereld, samen.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com