Nieuws

Persbericht: BT helpt Glencore met stroomlijnen van wereldwijde communicatie-infrastructuur

DC14-425 (16 september 2014)

Glencore profiteert van geïntegreerde communicatieoplossing voor handelskantoren en mijnbouwlocaties

Altonorte Copper Smelter North ChileBT kondigt vandaag aan een nieuw contract te hebben afgesloten met Glencore, één van ‘s werelds grootste grondstofhandelaren. BT wordt verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van het nieuwe wereldwijde kernnetwerk van Glencore in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden Oosten en Azië.

De geconsolideerde infrastructuur geeft medewerkers in vijftig landen de mogelijkheid om effectiever samen te werken doordat de toegang tot bedrijfskritische applicaties voor de marketing en ontginning van natuurlijke hulpbronnen verbeterd wordt. BT zal ook een aantal samenwerkingsdiensten leveren, waaronder audioconferencing-, videoconferencing- en contactcenterdiensten.

Cyril Reol, Global Chief Information Officer van Glencore: “We opereren wereldwijd en voeren belangrijke activiteiten uit in afgelegen gebieden. Om deze reden hebben we een betrouwbaar netwerk nodig waarmee onze medewerkers in realtime met elkaar kunnen communiceren, op kantoor en bij de mijnen. De recente fusie van Glencore en Xstrate zorgde voor grote uitdagingen met betrekking tot de standaardisatie en het beheer van de netwerkinfrastructuur en het aanbieden van betrouwbare communicatiediensten aan onze medewerkers. We hebben voor BT gekozen vanwege het wereldwijde netwerk en de kwaliteit van hun diensten die ons de mogelijkheid geven om creatief en innovatief verschillende technologieën in te zetten, waarmee we dergelijke uitdagingen op kunnen lossen. BT heeft door de jaren heen bewezen een betrouwbare partner te zijn. Dit geeft ons het vertrouwen dat ook dit ambitieuze project door hen in goede banen zal worden geleid.”

Corrado Sciolla, President BT Global Services Europa: “Al sinds 2004 zetten wij onze kennis van de energie- en grondstoffensector in voor Glencore. We voorzien hen van wereldwijde netwerkdiensten, internetconnectiviteit en andere communicatiediensten. We zijn er trots op dat Glencore ons heeft benaderd voor het verder ondersteunen van hun groei en ontwikkeling, door het samenvoegen van verschillende netwerken en de communicatiediensten zo te integreren dat het personeel wereldwijd effectiever kan samenwerken. De geconsolideerde infrastructuur stelt Glencore’s IT-teams in staat om technologische assets op zo’n manier te organiseren dat die aan de bedrijfsambities kunnen voldoen.

Over Glencore

Glencore is één van 's werelds grootste grondstofhandelaren en een grote producent en marketeer van meer dan 90 handelswaren. Het bedrijf heeft meer dan 150 metallurgische en mijnbouwlocaties, agrarische- en olieproductievoorzieningen.

Glencore is sterk aanwezig in bestaande en opkomende regio’s voor natuurlijke hulpbronnen. De industriële en marketingactiviteiten worden ondersteund door een wereldwijd netwerk bestaande uit meer dan negentig kantoren verspreid over meer dan vijftig landen.

Klanten van Glencore zijn onder andere actief in de auto-industrie, staalsector, energiesector, olie- en voedselverwerking. Glencore verzorgt ook financiële, logistieke en andere diensten voor producenten en consumenten van grondstoffen. Glencore heeft circa 200.000 medewerkers in dienst, inclusief onderaannemers.

Ga voor meer informatie naar http://www.glencore.com/.  

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014, rapporteerde BT Group een omzet van 18.287 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.312 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com