Nieuws

Persbericht: BT breidt security-portfolio uit met Darktrace’s detectieoplossingen voor cyberbedreigingen

DC15-108 (13 maart 2015)

Enterprise Immune System-technologie geïntegreerd in security-aanbod van BT

Samenvatting

BT kondigt vandaag aan de technologie van Darktrace, één van ’s werelds snelst groeiende bedrijven op het gebied van cyberbeveiliging, te gaan integreren om wereldwijd de nieuwste detectieoplossingen voor cyberbedreigingen en monitoringsdiensten te kunnen leveren.

Darktrace’s Enterprise Immune System-technologie wordt toegevoegd aan het security-portfolio van BT. Deze technologie is geschikt om geavanceerde cyberbedreigingen in een bedrijfsnetwerk van binnenuit op te sporen. De dienst zal niet alleen beschikbaar zijn als onderdeel van een geïntegreerd cyberbeveiligingsaanbod maar ook als een aparte oplossing binnen BT’s Assure beveiligingsportfolio.

Darktrace wordt bovendien ingebouwd in BT’s eigen beveiligingssystemen. Hiermee beschermt BT interne systemen en data tegen continu veranderende en geavanceerde bedreigingen.

De Enterprise Immune System-technologie levert op intelligentie gebaseerde beveiliging aan organisaties en beveiligingsanalisten. De technologie van Darktrace bouwt krachtige - op wiskunde en machine learning gebaseerde - gedragsmodellen voor elk apparaat-, gebruikers- en netwerkelement. Dit geeft organisaties de mogelijkheid om live of in ontwikkeling zijnde cyberbedreigingen te herkennen, zowel van buiten als binnen de organisatie.

Met deze nieuwe mogelijkheid om geavanceerde realtime analyses en intelligence-monitoring uit te voeren vergroot BT zijn wereldwijde aanbod van cyberbeveiligingsoplossingen. BT’s aanbod is ontworpen voor organisaties in diverse industrieën en sectoren. Het geeft beveiligingsanalisten de mogelijkheid om aanvallen buiten de deur te houden en stelt hen in staat om de acties van geavanceerde aanvallers te monitoren en tegen te houden.

De volledige, Engelstalige versie vindt u hier.

Over Darktrace

Darktrace is een van ’s werelds snelst groeiende cyberbeveiligingsbedrijven en is voorloper op het gebied van Enterprise Immune System-technologie. Darktrace detecteert de nog onbekende bedreigingen direct door gebruik te maken van geavanceerde machine learning en wiskunde, ontwikkeld op de Universiteit van Cambridge, om zo het gedrag van elk apparaat, gebruiker en netwerk binnen een organisatie te analyseren. ’S werelds grootste bedrijven in verschillende sectoren, waaronder energie, financiële dienstverlening, telecommunicatie, gezondheidszorg, productie, retail en transport, vertrouwen op de zelflerende software van Darktrace. Het bedrijf is opgericht in 2013 door gerenommeerde machine learning specialisten en intelligence-experts van de overheid. De twee hoofdkantoren van het bedrijf bevinden zich in Cambridge en Washington D.C., en overige kantoren bevinden zich in Londen, Milaan, New York, Parijs, San Francisco en Singapore.

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014, rapporteerde BT Group een omzet van 18.287 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.312 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com

Over BT Security

BT Security bouwt voort op meer dan zeventig jaar ervaring met het helpen van organisaties overal ter wereld, opererend in verschillende sectoren, met het het voorblijven van bedreigingen en om de complexiteit en onzekerheid rondom beveiliging te verminderen. Wij bieden end-to-end-diensten die onze klanten helpen bij het waarborgen van een goede beveiliging, in een tijd waarin beveiligingsbudgetten vaak niet in lijn zijn met het bedreigingslandschap.

De geavanceerdheid van onze beveiligingsactiviteiten zorgt ervoor dat wij ons volledig kunnen richten op onze assets, mensen en processen, en deze kunnen combineren met ons netwerk en onze beveiligingsintelligentie. Zo helpen wij onze klanten risico’s te vermijden. BT Security beschermt zowel BT als zijn klanten en bestaat uit een wereldwijd team van 1.300 beveiligingsexperts, 600 mondiale beveiligingsspecialisten en een professional services team van ongeveer 4.000 medewerkers.

BT Assure Threat Intelligence is onderdeel van het BT Security Assure portfolio dat bestaat uit de volgende diensten:

  • Assure Threat Monitoring
  • Assure Vulnerability Scanning
  • Assure Threat Defence
  • Assure Analytics
  • Assure Log Retention

To find out more about BT Security, visit www.bt.com/btassure/securitythatmatters

Voor meer informatie

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com