Nieuws

BT sluit omvangrijke cloudcontracten met de EU

DC16-012 (12 januari 2016)

Nieuwe contracten creëren één van de grootste overheidsclouds in Europa en onderstrepen BT’s technologische ‘Cloud of Clouds’-visie

EU flagBT kondigt vandaag twee nieuwe contracten met de Europese Commissie1 aan voor de levering van publieke en private clouddiensten aan 52 grote Europese instellingen, agentschappen en organen – waaronder het Europese Parlement, de Europese Raad en het Europees Defensieagentschap. Beide raamwerkcontracten - afgelopen december toegekend - hebben een looptijd van vier jaar met een gecombineerde waarde van meer dan 24 miljoen euro2. Nu de gunning definitief is, start BT met de implementatie van de gecontracteerde private clouddiensten, en wordt BT één van de vijf aangewezen leveranciers die zullen strijden om publieke cloudprojecten.

Dit is het derde en respectievelijk vierde raamwerkcontract dat in 2015 door de Europese Commissie aan BT werd toegewezen, waarbij elk contract werd voorafgegaan door een publieke aanbesteding.

Het speciaal ontworpen, onderliggende technologische platform voldoet aan de strenge eisen van de EU op het gebied van regelgeving, beveiliging en privacy. Het combineert de snelheid en wendbaarheid van publieke clouds met de controle en veiligheid van private clouds.

De diensten worden gehost in verschillende veilige, geografisch verspreide datacenters binnen de Europese Unie. Dit resulteert in een flexibel, veerkrachtig platform en garandeert dat alle klantinformatie binnen de Europese Unie blijft. De diensten zullen geïntegreerd en beheerd worden vanuit BT’s Compute Management System (CMS) – één enkel portaal dat klanten naadloos de IT-diensten levert die ze nodig hebben, waar ook ter wereld. Analisten omschrijven dit ook wel als BT’s ‘geheime ingrediënt’3, dat illustreert hoe BT zijn vorig jaar aangekondigde Cloud of Clouds-visie tot leven brengt.

Corrado Sciolla, President Europe en Global Telecom Markets, BT Global ServicesWij hebben de ambitie om de meest toonaangevende ‘global cloud services integrator’ te worden en deze contracten zijn een mijlpaal op de weg hiernaartoe. Het toont aan hoe we de complexiteit, risico’s en kosten voor onze klanten minimaliseren wanneer ze naar de cloud gaan. Ik wil van dit moment gebruikmaken om de Europese Unie wederom te bedanken voor hun vertrouwen in BT.”
- Corrado Sciolla, President Europe en Global Telecom Markets, BT Global Services

Afgelopen augustus tekende BT een ander contract met de Europese Commissie, met een waarde tot 15,2 miljoen euro voor een periode van zeven jaar. Dat contract omvatte spraakdiensten voor 21 grote Europese instellingen, agentschappen en organen. Dit volgde op een ander groot contract dat werd getekend in maart 2015 – met een maximale waarde van 55,7 miljoen euro voor vijf jaar – voor het leveren van dedicated internettoegang voor alle belangrijke Europese instellingen, agentschappen en organen in 28 lidstaten.

BT levert al meer dan een decennium diensten aan de Europese Unie en bouwt hiermee voort op zijn expertise in het wereldwijd bedienen van regionale, nationale en internationale overheidsorganisaties.

_________________________________________

1 Het contract is ondertekend door het Directoraat-generaal voor Informatica van de Europese Commissie (DIGIT).
2 Meer dan €14 miljoen voor publieke cloud en €10,3 miljoen voor private cloud.
3 BT Articulates a New Services Vision, John Marcus, Current Analysis, 23 april 2015.

Algemene mededeling

De meningen die zijn weergegeven in dit persbericht zijn alleen afkomstig van BT en vertegenwoordigen niet het officiële standpunt van de Commissie.

BT’s technologie visie: de ‘Cloud of Clouds’

De cloud creëert keuzes als nooit tevoren. Door die keuzes te doorgronden komt het vertrouwen en het vermogen om veranderingen te realiseren en de dingen te doen die er echt toe doen: sneller marketen en innoveren, de kosten laag en klanten tevreden houden.

BT’s ‘Cloud of Clouds’ visie gaat over het in staat stellen van klanten om zich gemakkelijk en veilig te verbinden met de applicaties en data die ze nodig hebben, ongeacht waar ze gehost of gevestigd zijn.

Als cloud service integrator helpen we klanten zich met zekerheid en succes te bewegen langs hun cloud-route, waarbij complexiteit, risico’s en kosten geminimaliseerd worden; om hen diverse routes te bieden die voor hun organisatie werken, zo dat het de resultaten oplevert die ze nodig hebben.

We beheren het totale proces van netwerk tot cloud, onderhandelen met derde partijen, leveren prestaties, veiligheid en vereenvoudigen de kosten, allemaal onder één enkele Service Level Agreement.

Klik hier voor meer informatie over Cloud of Clouds.

Over BT

BT stelt zich ten doel de kracht van communicatie in te zetten voor een betere wereld.

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2015, rapporteerde BT Group een omzet van 17.979 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.645 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com/.

Voor meer informatie

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com