Nieuws

BT benoemd tot derde groenste bedrijf ter wereld door Newsweek’s Green Rankings list 2016

(20 juni 2016)

BT is zeven plaatsen omhoog gegaan, en heeft de hoogste ‘green score’ - 83,2 procent - van alle telecombedrijven behaald

We're the third greenest company in the worldBT is benoemd tot derde groenste bedrijf ter wereld in de Newsweek Green Rankings List 2016. BT is zeven plaatsen omhoog gegaan sinds vorig jaar, en heeft de hoogste ‘green score’ - 83,2 procent - van alle telecombedrijven behaald.

In samenwerking met Corporate Knights, HIP (Human Impact + Profit) Investor Inc. en toonaangevende personen uit de duurzaamheidssector, de academische wereld, de accounting gemeenschap en ngo’s heeft Newsweek de grootste bedrijven wereldwijd gerangschikt op maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieu-impact.

Niall Dunne, chief sustainability officer bij BT, zegt: “Benoemd worden tot derde ‘groenste organisatie’ ter wereld in de Newsweek Green Rankings is een fantastische bevestiging van het immense werk dat onze mensen elke dag verrichten om producten en diensten te leveren die onze klanten helpen en tegelijkertijd het milieu ontlasten.”

“Ik hoop dat iedereen in onze industrie trots is op deze erkenning. ICT is essentieel bij het bestrijden van klimaatverandering, en wij nemen de leiding”, besluit Dunne.

Newsweek Green Rankings is een van ‘s werelds meest vooraanstaande MVO ranglijsten. Het onderzoekt de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten en de wereldwijd 500 grootste beursgenoteerde bedrijven op maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieu-impact. Klik hier voor het volledige overzicht van de Newsweek 2016 Green Rankings.

Nederlandse initiatieven

Ook in Nederland neemt BT zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo werd er in de periode 2012-2014 een absolute energiebesparing gerealiseerd van bijna 10%, wat zich vertaalt in 2.748 ton minder CO2-uitstoot. Ter vergelijking: om deze hoeveelheid CO2 te compenseren, zouden bijna 140.000 bomen een jaar lang moeten groeien. Het merendeel van BT’s besparingen komt voort uit het efficiënter inrichten van zijn netwerk- en datacenter infrastructuur.

BT was ook één van de ICT-bedrijven die in 2010 vrijwillig de MeerJarenAfspraak (MJA) Energie Efficiëntie ondertekende. De MJA is een overeenkomst tussen de overheid en bedrijven, instellingen en gemeenten. ICT-bedrijven die toetreden, spannen zich gezamenlijk in om hun energie-efficiëntie - de hoeveelheid benodigde energie per eenheid product of dienst - jaarlijks met gemiddeld 2% te verbeteren. Het beoogde eindresultaat is een sector-brede efficiëntieverbetering van 30% in 2020 ten opzichte van 2005.

BT in de Benelux

BT is al meer dan vijfentwintig jaar actief in de Benelux en biedt multinationals, grote private en publieke organisaties een uitgebreid portfolio netwerkgebaseerde IT-diensten, professional services en wholesale diensten. BT beschikt over meer dan 6.700 kilometer aan glasvezelnetwerk in Nederland en 1.100 kilometer aan glasvezelinfrastructuur in België. Daarnaast beschikt BT in Nederland over drie datacenters en opereert vanuit kantoren in Amsterdam, Brussel en Luxemburg. BT’s Benelux organisatie telt zo’n 1.100 mensen, waarvan 425 ICT-professionals binnen BT’s professional services organisatie - BT Advise - die zich bezighoudt met staffing, advies, integratie en managed services.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94