Nieuws

BT leidt digitale retail transformatie Gallerie Commerciali Italia

DC16-252 (16 juni 2016)

BT toont hoe geïntegreerde digitale technologie de winkelbeleving kan transformeren bij Gallerie Commerciali Italia, onderdeel van Auchan Holding

Gallerie Commerciali Italia BT kondigt vandaag een samenwerking aan met Gallerie Commerciali Italia, onderdeel van Auchan Holding, om nieuwe digitale klantbelevingen te ontwikkelen voor shoppers in Italië.

Binnen dit driejarige contract levert BT een reeks ICT-infrastructuurdiensten, klantrelatiemanagement- en winkeloplossingen aan Gallerie Commercialli Italia, dat 43 winkelcentra en zes retailparken in Italië bezit of beheert. Hiermee wordt aangetoond dat digitale technologie winkelruimtes aantrekkelijker kan maken voor retailers om zich in te vestigen, dat het hen nieuwe omzetmogelijkheden kan opleveren en dat het consumenten een verbeterde - omnichannel* - klantbeleving kan bezorgen.

Dit digitale transformatieproject omvat een aantal multi-sensor oplossingen, op gebied van zicht, geluid, geur en aanraking. Deze vernieuwingen veranderen de interactie tussen klanten en retailers in de winkel, door zowel nieuwe manieren van communiceren via smart screens, mobiele apparaten en radio, als geurverspreiding in de winkel.

Een BT-netwerk, dat vaste en draadloze verbindingen omvat, vormt de basis voor het digitale transformatietraject. Gallerie Commerciali Italia gaat het netwerk gebruiken om alle data samen te brengen en beheren die afkomstig is van de digitale apparaten binnen al zijn winkelcentra - én om wifi te bieden aan de shoppers. De ‘big data’ die wordt verzameld door het netwerk wordt geanalyseerd en gebruikt om retailers diensten aan te kunnen bieden die hen helpen de klantbeleving verder te verbeteren.

In de pilot fase van dit project zijn drie winkelcentra betrokken, gelegen in Vimodrone, Nerviano en Rescaldina. Deze winkelcentra vormen samen een goede representatie van alle winkelcentra uit Gallerie Commerciali’s portfolio. De uitkomsten van de pilot worden verwerkt in de uitrol van digitale technologieën bij alle winkelcentra van Galleria Commerciali Italia, bestaande uit 2.200 winkels die jaarlijks worden bezocht door 180 miljoen mensen.

Hubertus von Roenne, vice president, global industry practices, BT: “We zijn erg trots dat Gallerie Commerciali Italia ons in vertrouwen heeft genomen om de uitrol van dit digitale transformatieproject te verzorgen, die onze ‘Digital Possible’-visie deelt en omarmt. BT heeft omvangrijke ervaring in retail en digitale integratie-expertise en begrijpt de verwachtingen van de moderne consument in fysieke winkelomgevingen. Deze omgevingen moeten dezelfde eenvoud en comfort bieden als bij online winkelen, en volledig geïntegreerd zijn met de digitale wereld.

Dit project laat zien dat digitale innovaties er niet alleen zijn voor online winkels. Ze helpen ook de klantbeleving te personaliseren in fysieke winkels en maken winkelbezoek innemender en aantrekkelijker, en verhogen de efficiëntie voor retailers.”

Het Gallerie Commerciali Italia project reflecteert de bredere trends op het gebied van digitale transformatie die staan vermeld in het ‘BT CIO report 2016: The digital CIO’. Dit internationale cross-sector onderzoek geeft aan dat afdelingen die het meest geïnteresseerd zijn in digitale transformatieprogramma’s marketing (44%), client relationship management (38%), research & development (37%) en sales (36%) zijn.

*Omnichannel verkoop levert een consistente klantbeleving ongeacht of de klant via de winkel, online, mobiele app of over de telefoon interacteert met de retailer.

We hebben een ambitieus digitaal transformatie- en multifunctioneel project gelanceerd, waarbij Italië de pilot leidt voor de internationale groep. Het doel van het project is om een écht aantrekkelijke klantbeleving te realiseren.

Tegelijkertijd willen we onze relatie met retailers verdiepen en de gegevens gebruiken om hen meer inzicht te bieden in ons bezoekersgedrag - waarbij de verantwoordelijkheid bij ons blijft liggen en we nauw toezicht houden op de data. We hebben in BT een partner met de visie, capaciteiten en ervaring gevonden die we nodig hebben om dat te kunnen leveren.”
- Edoardo Favro, CEO bij Gallerie Commerciali Italia

Over Gallerie Commerciali Italia

Gallerie Commerciali Italia is een toonaangevende vastgoedorganisatie die een keten van winkelcentra beheert in Italië. De organisatie investeert in design, promotie, ontwikkeling, het vermarkten en beheren van zowel volledig eigen winkelcentra en retail parken als die van joint venture partners in Italië. Het portfolio omvat 43 winkelcentra en 6 retail parken met een totale omvang van 600.000 vierkante meter, met ongeveer 2.200 winkels die jaarlijks 180.000.000 bezoekers trekken.

Gallerie Commerciali Italia is volledig eigendom van Auchan via Immochan, de internationale vastgoedorganisatie en toonaangevende speler in de winkelcentra- en retail parken sector.

Over het BT CIO report 2016 – ‘The digital CIO’

Het onderzoek voor het ‘BT CIO report 2016 - the digital CIO’ is afgenomen in maart 2016 door Vanson Bourne, een onafhankelijk marktonderzoeksbureau. Het bouwt voort op de inzichten die zijn vergaard in het 2014 rapport ‘Creativity and the modern CIO.’ Het onderzoek is afgenomen onder 1030 senior IT-beslissers, werkzaam voor multinationals verspreid over elf landen en aangevuld met extra inzichten vanuit BT’s eigen experts.

De landen die meegenomen zijn in het 2016 onderzoek zijn Australië, België, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en de Verenigde Staten.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94