Nieuws

Persbericht: BT en Rajant Corporation brengen wereldwijde netwerken naar het hart van de industriële omgeving

DC15-395 (02 september 2015)

BT biedt Rajants draadloze ‘mesh’-netwerkoplossingen wereldwijd aan

BT en Rajant CorporationBT, één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en –oplossingen en actief in meer dan 170 landen, en Rajant, voorloper in innovatieve ‘kinetic mesh’ technologie voor private draadloze netwerken, kondigen vandaag een internationaal raamwerkcontract aan waarbij BT’s wereldwijde netwerkdekking dieper doordringt in de industriële activiteiten van klanten. Deze overeenkomst helpt organisaties om data te verzamelen van duizenden apparaten - zoals sensoren, autonome voertuigen, industriële machines, high-definition camera’s, VoIP systemen - en deze met hun bedrijfsnetwerken en datacenters te verbinden.

Waar bedrijven profiteren van de Internet of Things (IoT) om verder te automatiseren en efficiencyvoordelen te behalen, blijft het belang van een veilig, veerkrachtig en adaptief netwerk zonder ‘single point of failure’ vooral bij industriële bedrijven van cruciaal belang – want schade door stilstand kan al snel oplopen tot miljoenen dollars per uur.

“Onze overeenkomst met Rajant maakt het mogelijk om het bereik van ons netwerk verder uit te breiden, en dieper door te dringen tot de kernactiviteiten van onze klanten,” zegt Hubertus von Roenne, vice president, Global Industry Practices, BT. “Dit betekent dat onze klanten met apparaten binnen productielijnen, en in afgelegen gebieden zoals mijnen, boorplatformen en andere industriële omgevingen, meer van hun apparatuur online kunnen brengen en de industriële IoT inzetten om prestaties te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen.”

“We zijn blij samen te werken met een toonaangevende, internationale netwerkdienstverlener zoals BT. Deze overeenkomst vergroot Rajants reeds grote aanwezigheid binnen industriële applicaties en zal onze leiderschapspositie in draadloze ‘mesh networking’ versnellen,” aldus Bob Schena, CEO en mede-oprichter van Rajant. “Deze samenwerking is baanbrekend voor ons en zien wij als een bewijs voor de betrouwbaarheid van onze draadloze ‘mesh technology’ en voor de mensen die onze producten en diensten leveren.”

Rajant maakt mobiele, schaalbare en betrouwbare kinetische draadloze ‘mesh network technology’. Deze levert een ‘always-on’ communicatienetwerk zodat belangrijke applicaties real-time gebruikt kunnen worden.

BT Global Services is een leider in netwerkgebaseerde IT-diensten en ondersteunt toonaangevende multinationals wereldwijd in verschillende sectoren, waaronder defensie, olie en gas, mijnbouw en productiebedrijven en organisaties in de publieke sector. Deze klanten hebben real-time netwerkprestatiemonitoring en betrouwbare IT-diensten nodig.

Naast de kinetic mesh producten en diensten zal Rajant via deze overeenkomst ook wereldwijde training, gezamenlijke sales- en marketing-initiatieven en productdemonstraties leveren.

Hubertus von Roenne, vice president, Global Industry Practices, BT.Klanten met apparaten binnen productielijnen, en in afgelegen gebieden zoals mijnen, boorplatformen en andere industriële omgevingen, kunnen nu meer van hun apparatuur online brengen en de industriële IoT inzetten om prestaties te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen.”
- Hubertus von Roenne, vice president, Global Industry Practices, BT.

Bob Schena, CEO en mede-oprichter van Rajant.We zijn blij samen te werken met een toonaangevende, internationale netwerkdienstverlener zoals BT. Deze overeenkomst vergroot Rajants reeds grote aanwezigheid binnen industriële applicaties en zal onze leiderschapspositie in draadloze ‘mesh networking’ versnellen.”
- Bob Schena, CEO en mede-oprichter van Rajant.

BT and Rajant - extending network reach into operational sites

Short discussion of Kinetic Mesh networks, characteristics, and implications for BT's customers. Bob Schena - CEO Rajant Corporation and Hubertus von Roenne - Vice President BT Global Industry Practices.

Show more Show less

Over BT

BT stelt zich ten doel de kracht van communicatie in te zetten voor een betere wereld. BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2015, rapporteerde BT Group een omzet van 17.979miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.645miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com/.

Over Rajant Corporation

Rajant Corporation is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van private draadloze netwerken, aangedreven door Kinetic Mesh™ technologie, BreadCrumb® netwerknodes en gepatenteerde InstaMesh® networking software. Met Rajant kunnen klanten snel een zeer flexibel en schaalbaar netwerk implementeren, dat de kracht van real-time data gebruikt om on-demand bedrijfskritische business intelligence te leveren. Rajant BreadCrumbs zijn naadloos te integreren met elk WiFi- of via Ethernet-verbonden-apparaat om overal low-latency, hoge doorvoer data, spraak en videoapplicaties over het ‘zelfgenezende’ netwerk te leveren. Met de mogelijkheid om private netwerkapplicaties en data overal mee te nemen, worden Rajant netwerken in een brede reeks van industrieën gebruikt, waaronder defensie, industrie, transport, nutsbedrijven, telecommunicatie en de overheid. Bezoek voor meer informatiehttp://www.rajant.com/.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com