Nieuws

BT en Symantec verbeteren bescherming van netwerkverkeer en vereenvoudigen veiligheidsmanagement

DC17-066 (14 February 2017)

Klanten profiteren van betere cloudbeveiliging en eenvoudigere netwerkadministratie

BT, één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en ‑oplossingen, en Symantec, het meest toonaangevende cyberbeveiligingsbedrijf ter wereld, kondigden vandaag de integratie van Symantec’s nieuwste technologie in BT's portfolio van managed security services aan.

Door deze nieuwe overeenkomst zullen BT-klanten profiteren van een beter zicht op inkomend internetverkeer en van eenvoudigere administratie van netwerkbeveiliging en hybride cloudinfrastructuur.

Twee nieuwe Symantec-producten vullen de bestaande Symantec Blue Coat ProxySG-service aan, ter versterking van BT's Managed Web Security-portfolio: Symantec SSL Visibility Appliance en Symantec Cloud Service.

Met de Symantec SSL Visibility Appliance kunnen organisaties op kosteneffectieve wijze de blinde vlekken elimineren die voortkomen uit het gebrek aan inzicht in versleuteld dataverkeer. Omdat ongeveer de helft van al het internetverkeer tegenwoordig versleuteld is, kan dit een groot gat opleveren in de beveiliging van een organisatie. SSL Visibility Appliance helpt klanten het inzicht in - en controle over - versleuteld verkeer te verkrijgen dat ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze handelen in overeenstemming met hun privacybeleid, regelgeving en acceptabel gebruikersbeleid.

Symantec Cloud Service biedt wereldwijde dekking en levert always-on beveiliging voor gebruikersapparaten tegen malware, virussen en geavanceerde dreigingen. Het maakt gebruik van realtime-inlichtingen van Symantec’s Global Intelligence Network, het grootste civiele cyberinlichtingennetwerk ter wereld, dat gegevens verzamelt over meer dan 1 miljard webverzoeken, 2 miljard e-mails en 175 miljoen endpoints om veiligheidscontroles middels uitgebreide dreigingstelemetrie continue, in real time, bij te werken.

De vandaag aangekondigde overeenkomst biedt klanten ook toegang tot het Symantec Management Centre-platform, vereist voor de nieuwe Symantec SSL Visibility Appliance en Symantec Cloud Service. Dit vervangt de huidige Blue Coat Director-functie, die voor bestaande klanten tot ten minste 2020 ondersteund zal worden.

Mike Fey, president en Chief Operating Officer, Symantec

De uitbreiding van Symantec’s mogelijkheden binnen BT's portfolio resulteert in een uitgebreide service voor BT-klanten die een vereiste is in de cyberveiligheidsomgeving van vandaag. Door exclusieve SSL-zichtbaarheid kunnen we veiligheidsdreigingen die verstopt zijn in versleuteld verkeer tegengaan, zodat klanten zich kunnen richten op cruciale bedrijfsprioriteiten. En met de Symantec Cloud Service kunnen klanten onze robuuste Blue Coat webbeveiligingsmogelijkheden uitbreiden naar hun mobiele personeel en gebruikers en informatie op elk apparaat en elke locatie helpen beschermen.”
- Mike Fey, president en Chief Operating Officer, Symantec

Mark Hughes, CEO, BT Security

Netwerkomgevingen beheren is de afgelopen jaren steeds complexer geworden, en de zichtbaarheid van versleuteld verkeer verbeteren en blinde vlekken identificeren is van cruciaal belang voor een veilig bedrijf. Onze overeenkomst met Symantec pakt dit probleem aan en is een nieuwe stap op weg naar het aanbieden van een volledig, uitgebreid pakket dat Chief Information Security Officers voorziet van de administratieve tools die ze nodig hebben om hun netwerken in de gaten te houden."
- Mark Hughes, CEO, BT Security

Over Symantec

Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC), het meest toonaangevende cyberbeveiligingsbedrijf ter wereld, helpt organisaties, overheden en mensen om hun belangrijkste gegevens te beveiligen, waar deze zich ook bevinden. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op Symantec voor strategische, geïntegreerde oplossingen ter bescherming tegen verfijnde aanvallen op endpoints, cloud en infrastructuur. Een wereldwijde gemeenschap van meer dan 50 miljoen mensen en gezinnen vertrouwt op Symantec’s Norton-producten voor beveiliging thuis en op al hun apparaten. Symantec beschikt over een van de grootste civiele cyberinlichtingennetwerken ter wereld, waarmee het bescherming kan bieden tegen de meest geavanceerde bedreigingen. Ga voor meer informatie naar http://www.symantec.com/ of neem contact met ons op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94