Nieuws

BT geeft Michelin grip op digitale strategie

DC 17-131 (22 maart 2017)

Transformatie van wereldwijd netwerk vormt de basis voor Michelin’s toenemende gebruik van clouddiensten

BT kondigt vandaag aan dat de eerste mijlpalen van zijn contract met Michelin, een van de meest toonaangevende bandenfabrikanten ter wereld, zijn bereikt. De overeenkomst heeft als doel Michelin’s wereldwijde netwerkinfrastructuur te transformeren en de onderneming alle voordelen te bieden van de nieuwste netwerk-, unified communications- en beveiligingstechnologieën. De overeenkomst werd eind 2016 ondertekend en is nu in de implementatiefase.

De vijfjarige overeenkomst omvat door BT beheerde netwerkdiensten voor 216 locaties, in 43 landen, verspreid over alle continenten. De contractueel overeengekomen diensten, die worden beheerd vanuit Frankrijk, spelen een belangrijke rol in de uitvoering van Michelin’s strategische IT-transformatieprogramma.

Agnès Mauffrey, Group CIO van Michelin, zegt: "Bij Michelin zoeken we voortdurend naar nieuwe ideeën om de prestaties van onze producten en de efficiency van ons bedrijf te verbeteren. Deze eisen sluiten perfect aan op BT's wereldwijde bereik, lokale aanwezigheid en sterke wereldwijde portfolio. Ons doel is een platform voor digitale innovatie te creëren die onze mensen over de hele wereld hoogkwalitatieve toegang geeft tot clouddiensten, zodat ze effectiever kunnen samenwerken. Dit wordt gerealiseerd in een veilige en betrouwbare omgeving waarover wij volledige controle hebben."

Luis Alvarez, CEO van BT's Global Services-divisie

We zijn er trots op dat Michelin zijn wereldwijde IT-netwerk, het kernplatform dat de basis vormt voor zijn digitale transformatieprogramma, aan ons heeft toevertrouwd. Wij begrijpen hoe belangrijk de digitale wereld is voor onze klanten en hoe integratie van cloudservices kan bijdragen aan hun succes. Te midden van deze digitale revolutie zorgen we er ook voor dat organisaties de controle hebben over hun IT, zodat de prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid van hun cloudtoepassingen voldoen aan al hun zakelijke eisen."
- Luis Alvarez, CEO van BT's Global Services-divisie

BT ondersteunt Michelin wereldwijd via een speciaal ingericht netwerk controlecentrum en biedt hierbij gecentraliseerd netwerkmanagement. De overeenkomst omvat services uit verschillende gebieden van het BT-portfolio: BT Connect (netwerkdiensten), BT Assure (beveiligingsdiensten), BT One (unified communications- en samenwerkingsdiensten) en BT Advise (professional services).

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94