Nieuws

BT helpt organisaties met een veilige transitie naar de cloud

DC15-429 (1 oktober 2015)

BT voegt ‘Global Distributed Denial of Service Mitigation’ toe aan zijn ‘Cloud of Clouds’ beveiligingsportfolio

Samenvatting

BT kondigt vandaag de wereldwijde beschikbaarheid aan van zijn cloudgebaseerde ‘Distributed Denial of Service’ (DDoS) mitigatiedienst. Hiermee helpt BT organisaties veilig te blijven en continuïteit bij een toenemend aantal bedreigingen en aanvallen te verzekeren.

BT Assure DDoS-mitigatietechnologie schoont het internetverkeer op en sorteert gewone en kwaadwillende verzoeken. BT werkt met één enkel platform voor opsporing en mitigatie waarmee kwaadwillig verkeer automatisch is op te sporen en er snel actie kan worden ondernomen om het netwerk van de klant te beschermen.

Uit BT’s eigen onderzoek blijkt dat 41 procent van de globale organisaties vorig jaar geraakt werd door DDoS aanvallen, waarvan drie kwart (78 procent) zelfs twee of meer keer1.

Door een cloudgebaseerde oplossing te gebruiken wordt een DDoS-aanval tegengegaan voordat deze het netwerk van de klant bereikt, en in sommige gevallen zelfs voor de aanval BT’s netwerk binnenkomt. Hierdoor is er een minimale tot geen impact op de bedrijfsvoering van de klant en blijft de netwerkprestatie onverminderd.

Cloud of Clouds for security

Mark Hughes, CEO BT SecurityBeveiliging staat bovenaan de agenda van CIO’s en zakelijk leiders wanneer zij de mogelijkheden van de cloud onderzoeken. De risico’s die geassocieerd worden met cloud computing vormen een nieuw zakelijk risico waarbij krachtige bestuurspraktijken nodig zijn. De risico’s nemen toe wanneer organisaties clouddiensten die zich buiten hun eigen omgeving bevinden omarmen. Onze ‘Cloud of Clouds’ visie brengt beveiliging naar het hart van BT’s clouddiensten integratieaanbod. Ons wereldwijde netwerk kent al zeer sterke beveiligingsaspecten, waaronder firewall-diensten die overal ingebed zijn. Onze ‘cloud identity management’ oplossing verzekert de juiste toegang voor medewerkers, klanten en partners tot de cloud of on-premise applicaties, ongeacht de fysieke locatie.”
- Mark Hughes, CEO BT Security.

In juli 2015 werd het BT Global Services Managed Security portfolio als ‘zeer sterk’ beoordeeld in een rapport van Current Analysis.

Assure DDoS mitigation is ontworpen als een modulaire, cloudgebaseerde abonnementsdienst waarmee verschillende niveaus van beveiliging toegevoegd kunnen worden, zonder kapitaaluitgaven (CAPEX). De dienst werd in 2014 gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en is nu wereldwijd beschikbaar.

BT’s ‘Cloud of Clouds’ beveiligingsmogelijkheden werden afgelopen week onthuld aan media, analisten, klanten en medewerkers tijdens de opening van een nieuwe wereldwijde security showcase-locatie in Sevenoaks, Verenigd Koninkrijk. De nieuwe faciliteit is bedoeld voor BT’s corporate klanten en klanten uit de publieke sector die hun business robuuster willen maken met extra beveiliging en veerkracht. De showcase biedt toegang tot cybersecurity-specialisten en innovatieve demonstraties waar bezoekers een real-life werkomgeving kunnen ervaren waar de beveiligingshandelingen gebaseerd zijn op actuele ‘threat intelligence’.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u hier.

________________________________

1 Een samenvatting van het BT DDoS onderzoek is hier beschikbaar.

BT’s technologie visie: de ‘Cloud of Clouds’

De cloud creëert keuzes als nooit tevoren. Door die keuzes te doorgronden komt het vertrouwen en het vermogen om veranderingen te realiseren en de dingen te doen die er echt toe doen: sneller marketen en innoveren, de kosten laag en klanten tevreden houden.

BT’s ‘Cloud of Clouds’ visie gaat over het in staat stellen van klanten om zich gemakkelijk en veilig te verbinden met de applicaties en data die ze nodig hebben, ongeacht waar ze gehost of gevestigd zijn.

Als cloud service integrator helpen we klanten zich met zekerheid en succes te bewegen langs hun cloud-route, waarbij complexiteit, risico’s en kosten geminimaliseerd worden; om hen diverse routes te bieden die voor hun organisatie werken, zo dat het de resultaten oplevert die ze nodig hebben.

We beheren het totale proces van netwerk tot cloud, onderhandelen met derde partijen, leveren prestaties, veiligheid en vereenvoudigen de kosten, allemaal onder één enkele Service Level Agreement.

Meer informatie over de Cloud of Clouds vindt u hier.

Over BT

BT stelt zich ten doel de kracht van communicatie in te zetten voor een betere wereld.

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2015, rapporteerde BT Group een omzet van 17.979 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.645 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com.

For further information

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com