Nieuws

BT sluit contract met Bridgestone Europe voor digitale transformatie

DC17-219 (30 mei 2017)

Contract met Bridgestone Europe voor nieuwe netwerkinfrastructuur en clouddiensten in EMEA

BridgestoneBT kondigt vandaag een overeenkomst aan met Bridgestone Europe voor nieuwe netwerkinfrastructuur en clouddiensten die meer dan 200 locaties in 20 landen - verspreid over Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) - met elkaar gaan verbinden. Bridgestone Europe, met zijn hoofdkantoor in Brussel en van daaruit markten in heel EMEA bedienend, is een dochteronderneming van 's werelds grootste banden- en rubberbedrijf, Bridgestone Corporation, gevestigd in Tokio.

BT zal meer dan 150 winkels en meer dan 50 kantoren, fabrieken en testfaciliteiten veilig met elkaar verbinden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van BT’s wereldwijde IP Connect VPN-dienst en zijn hoogwaardige internetdienstverlening. Daarbij garandeert BT’s Connect Intelligence-service hoge prestaties voor Bridgestone’s bedrijfskritische toepassingen.

Bridgestone zal de nieuwe netwerkinfrastructuur ook gebruiken om BT’s One Cloud Cisco-portfolio van veilige, cloudgebaseerde communicatie te implementeren - en zo de samenwerking tussen medewerkers, klanten en leveranciers te verbeteren. Medewerkers krijgen ook toegang tot krachtige samenwerkingstools, zoals Cisco WebEx, en tot high-definition audioconferencing-services, allemaal beheerd door BT.

In heel Europa zullen callcentermedewerkers profiteren van BT’s Cloud Contact Cisco. Dankzij deze omnichannel contactcenterservice kunnen klanten communiceren met Bridgestone-medewerkers via een breed aantal kanalen, waaronder telefoon, e-mail, sms, webchat en sociale media.

BT zal ook Bridgestone’s vaste en draadloze kantoor- en winkelnetwerken beheren om medewerkers veilige toegang te verlenen tot het bedrijfsnetwerk.

Tomas Vanderick, BT’s CEO for the Benelux

Ik ben er trots op dat Bridgestone Europe de strategische bouwstenen van zijn ICT-operatie aan ons toevertrouwd. Bij BT willen wij mensen - klanten, bedrijven en medewerkers - met digitale transformatie mogelijkheden bieden om geweldige dingen te doen. Wij noemen dit making the Digital Possible.”
- Tomas Vanderick, CEO van BT in de Benelux

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94