Nieuws

BT kondigt nieuwe software-gedefinieerde netwerkoplossing aan voor het cloud-tijdperk

(26 januari 2016)

BT Connect Intelligence IWAN ingezet door Walgreens Boots Alliance

BT kondigt vandaag de wereldwijde lancering aan van BT Connect Intelligence IWAN. Deze innovatieve dienst stelt organisaties in staat om netwerkverkeer automatisch te routeren, te optimaliseren en zicht op applicatieprestaties te krijgen, zonder meer uit te geven aan bandbreedte. BT Connect Intelligence IWAN integreert Cisco’s Intelligent WAN-oplossing (IWAN) in BT Connect, BT’s omvangrijke netwerkdienstenportfolio.

De nieuwe dienst bouwt voort op BT’s bestaande intelligente netwerkoplossingen door gebruik te maken van een hybride omgeving en beheerde ‘Software Defined Wide Area Network’ (SD-WAN) technologie. Het biedt klanten nieuwe kostenreductie mogelijkheden, terwijl er gezorgd wordt voor de best mogelijke applicatieprestaties.

Met de diensten die worden aangeboden als onderdeel van Connect Intelligence IWAN profiteren klanten ook van bredere virtuele functies, zoals applicatieprestatiebeheer en beveiliging, en ervaren hiermee direct de voordelen van BT’s ‘Cloud of Clouds’1.

Walgreens Boots Alliances, met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en in zo’n 20 andere landen, profiteert als een van de eerste klanten van het bereik en de schaalbaarheid van BT Connect Intelligence IWAN.

De eerste versie van Connect Intelligence IWAN biedt klanten de volgende voordelen:

  • Virtual Private Network (VPN) functionaliteit over wereldwijd verspreide locaties, gebruikmakend van verschillende transporttechnologieën. Organisaties kunnen kosten reduceren door afgelegen locaties op veilige wijze te verbinden met hybride netwerkopties, zoals MPLS VPN’s, privaat en publiek internet, en mobiel, en om informatie te versturen door gebruik te maken van krachtige encryptie-technologie;
  • Applicatie gerelateerd verkeer wordt optimaal gerouteerd binnen het hybride netwerk, gebaseerd op real-time netwerkprestaties;
  • Snellere applicatieprestaties die de productiviteit en gebruikerservaring verbeteren. Het identificeert ook ondermaats-presterende zakelijke processen. Hieronder valt ook de acceleratie van webgebaseerd verkeer zoals online catalogi die worden getoond aan klanten in winkels, of toegang tot training video’s voor medewerkers;
  • Verbeterd zicht op applicaties met analyse mogelijkheden, beschikbaar via gecentraliseerde, gebruiksvriendelijke rapportage. Dit geeft klanten diepgaande inzichten in hun applicatie- en netwerkprestaties. Hiermee kan BT zijn dienstverlening op gebied van monitoring en incidentbeheer verbeteren.

Daarnaast biedt BT zijn klanten een volledig beheerde IWAN-dienst die uitgebreide design, set-up en configuratie bevat. Dit is inclusief maandelijkse rapportages van een specialist over de netwerk- en applicatieprestaties. Ook ontvangen zij aanbevelingen over hoe prestaties verbeterd kunnen worden. BT ziet IWAN als één van de cruciale stappen voor klanten in de transitie naar Netwerk Functie Virtualisatie (NFV) en SDN-diensten. BT werkt ook aan veelomvattende selfservice-mogelijkheden, waarbij klanten hun SD-WAN via BT’s ‘My Account–portaal’ kunnen beheren.

Cloud of Clouds for connectivity

- Keith Langridge, vice president, network services, BT Global ServicesBT heeft het onderzoek naar opkomende virtualisatietechnologieën vanaf het begin af aan geleid. De afgelopen jaren hebben we ook steeds meer ‘intelligentie’ toegevoegd aan onze netwerkdiensten. NFV en SDN maken daar onderdeel van uit en richten zich op het dynamischer maken en automatiseren van die diensten. Zij banen de weg voor een nieuwe generatie van diensten die sneller en makkelijker op te zetten en aan te passen zijn. BT Connect Intelligence IWAN maakt gebruik van Cisco’s IWAN-oplossing en voegt een belangrijke bouwsteen toe aan onze inspanningen op gebied van virtualisatie. Het helpt klanten wereldwijd effectiever om te gaan met de steeds toenemende eisen op gebied van bandbreedte en optimalisatie van netwerkverkeer.”
- Keith Langridge, vice president, network services, BT Global Services.

Joel Stradling, Research Director, Business Network & IT Services, Current Analysis: “De integratie van Cisco IWAN in BT Global Services’ Connect-portfolio versterkt de boodschap van deze service provider over SD-WAN. BT kan nieuw ingebouwde beheerfunctionaliteiten in Cisco IWAN benutten die aantrekkelijke functies combineren, zoals dynamische netwerkverkeerroutering van hybride VPN’s, intelligente routeselectie, flexibiliteit in het stapelen van gevirtualiseerde netwerkfuncties, en kostenbesparingen op internetbandbreedte. Het aanbieden van Cisco IWAN op wereldwijde schaal geeft BT een voorsprong op zijn concurrenten.”

BT en Cisco hebben de beheerde oplossing sinds december 2015 vermarkt en verkocht2 aan klanten in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika. Klanten met geschikte hardware krijgen binnenkort de gelegenheid om de nieuwe mogelijkheden op gebied van applicatiezichtbaarheid 90-dagen gratis te testen.

__________________________________________

1 BT’s ‘Cloud of Clouds’-visie gaat over het in staat stellen van klanten om zich gemakkelijk en veilig te verbinden met de applicaties en data die ze nodig hebben, ongeacht waar ze gehost of gevestigd zijn. Klik hier voor meer informatie over de ‘Cloud of Clouds’.
2 Er wordt gewerkt aan nieuwe en innovatieve prijsmodellen door BT en Cisco. Deze worden later dit jaar bekendgemaakt.

Noot voor de redactie

Netwerk Functie Virtualisatie (NFV) zorgt ervoor dat diensten zoals routing en firewalling kunnen worden uitgerold als softwaremodules op standaard hardware. Als gevolg daarvan worden de gevirtualiseerde netwerkfuncties net zoals IT-management processen beheerd; als extern geregisseerde software installaties, los van hardware upgrades.

Een software-gedefinieerd netwerk (SDN) is iets anders dan NFV maar kan worden gezien als een aanvulling daarop. SDN gaat over externe controle en beheer van netwerkelementen door krachtige gecentraliseerde software, waarmee meer mogelijk is dan software op elk losstaand element in een netwerk. Het idee is om te zorgen voor een betere policy controle door zowel de netwerkoperator als potentieel door klantapplicaties.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com