Nieuws

Persbericht: BT lanceert ethisch hacken-dienst om de beveiliging van connected cars te verbeteren

DC15-166 (20 april 2015)

BT brengt expertise naar auto-industrie om voertuigen te beschermen tegen cyberbedreigingen

Samenvatting

BT kondigt vandaag “BT Assure Ethical Hacking for Vehicles” aan. Deze nieuwe beveiligingsdienst test hoe goed met het internet verbonden voertuigen beschermd zijn tegen cyberaanvallen en helpt spelers op deze markt bij het ontwikkelen van beveiligingsoplossingen.

Connected voertuigen, zoals personenauto’s, vrachtwagens, bussen, bulldozers of elk ander commercieel voertuig, zijn afhankelijk van diverse verbindingstechnologieën, zoals Wi-Fi, 3G, 4G, bluetooth en andere draadloze mogelijkheden. Deze bieden nieuwe functies en waarde toevoegende diensten, zoals voorspellende systemen die files ontwijken, CO2 -uitstoot verminderen, de veiligheid verhogen en de prestaties van het voertuig verbeteren. Voertuigen zijn bovendien steeds meer ‘aangesloten’ dankzij elektronische navigatiesystemen, informatie- en entertainmentsystemen en veiligheidsmonitoringssystemen.

De toename van deze technologieën roept zorgen op over de mogelijkheden van hackers om toegang tot essentiële functies en elementen van met het internet verbonden voertuigen te krijgen en deze te bedienen. Ook kan informatie over de gewoontes van bestuurders gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder dat de bestuurder hier kennis van heeft, laat staan toestemming voor heeft gegeven. Zoals bij alle andere apparaten geldt die deel uitmaken van het Internet of Things, is veiligheid en integriteit van data van groot belang om onbevoegde toegang en het op afstand kapen van een voertuig te voorkomen.

BT heeft een sterk, bekroond en internationaal team van beveiligingsspecialisten, inclusief een aantal ‘ethische hackers’, dat een gestandaardiseerde methode gebruikt om systemen te testen. Dit doen zij door aanvallen van hackers na te bootsen, mogelijke zwakheden te rapporteren en adviezen uit te brengen. BT biedt deze expertise nu ook aan bij voertuigfabrikanten, verzekeringsmaatschappijen en andere spelers in de auto-industrie met als doel zwakheden te identificeren en op te lossen voordat de sleutels van een nieuw voertuig in handen komen van de trotse eigenaar. Om te verzekeren dat een auto tijdens de gehele levensduur veilig blijft, biedt BT ook doorlopende ondersteuning aan tegen nieuwe en veranderende bedreigingen.

BT Assure Ethical Hacking for Vehicles bestaat uit verschillende testen die gericht zijn op aanvalsgevoelige onderdelen van een voertuig. Dit zijn onderdelen die van binnenuit de auto toegankelijk zijn, zoals Bluetooth-connecties, USB-poorten, DVD-drives, verbindingen met mobiele netwerken en stroomaansluitingen. BT kijkt naar de end-to-end-veiligheid door alle systemen die communiceren met het voertuig te testen en te verifiëren. Het doel is het identificeren van zwakken plekken waar zonder toestemming systeeminstellingen kunnen worden gewijzigd of malware in de auto kan worden geïnstalleerd. Onder deze systemen vallen ook de laptops van onderhoudstechnici, aanbieders van informatie-en entertainmentsystemen en andere ondersteunende systemen.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u hier.

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014, rapporteerde BT Group een omzet van 18.287 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.312 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com.

Over BT Security

BT Security bouwt voort op meer dan zeventig jaar ervaring met het helpen van wereldwijde organisaties opererend in verschillende sectoren. BT helpt organisaties bedreigingen voor te blijven en de complexiteit en onzekerheid rondom beveiliging te verminderen. Wij bieden end-to-end-diensten die onze klanten helpen bij het waarborgen van een goede beveiliging, in een tijd waarin beveiligingsbudgetten vaak niet in lijn zijn met het bedreigingslandschap.

Met onze geavanceerde beveiligingsactiviteiten richten wij ons op assets, mensen en processen, en combineren wij deze met ons netwerk en onze beveiligingsintelligentie. Zo helpen wij onze klanten risico’s te vermijden. BT Security beschermt zowel BT als zijn klanten en bestaat uit een wereldwijd team van 1.300 beveiligingsexperts, 600 mondiale beveiligingsspecialisten en een professional services team van ongeveer 4.000 medewerkers.

Voor meer informatie over BT Security: www.bt.com.security.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com

Bronnen

Datasheets

BT Ethical hacking - vehicle testing

PDF - 315 KB

BT Ethical hacking - vehicle testing datasheet

BT Ethical hacking - Service overview for Automotive

PDF - 4 MB

Automotive manufacturers live in a world of constant change