Nieuws

BT lanceert SD-WAN service om bedrijven te helpen bij hun digitale transformatie

DC17-405 (26 september 2017)

BT Agile Connect biedt ongeëvenaarde controle, flexibiliteit en kostenefficiëntie voor bedrijfsnetwerken

BT kondigt vandaag de lancering aan van BT Agile Connect, een nieuwe software-gedefinieerde wide area network (SD-WAN) service voor grote organisaties. Klanten die deze nieuwe service gebruiken, profiteren van meer controle over - en begrip van - hun infrastructuur en dataverkeersstromen, een veel snellere, eenvoudigere en veiligere manier van het opzetten van nieuwe sites, minder netwerkcomplexiteit en lagere kosten.

Agile Connect is gebouwd met behulp van technologie van BT en Nuage Networks van Nokia, met alle voordelen op het gebied van veiligheid en veerkracht van de wereldwijde netwerkinfrastructuur van BT. Agile Connect-apparatuur wordt op dit moment gebruikt binnen de netwerken van een aantal grote wereldwijde organisaties en is nu klaar om op grote schaal gebruikt te worden door bestaande en nieuwe klanten.

Agile Connect maakt gebruik van software-defined networking (SDN) op nationale of wereldwijde schaal om op dynamische wijze de meest effectieve route te bepalen die dataverkeer kan nemen door het wide area network van een klant. Dankzij deze dynamische routing kunnen organisaties tegemoet komen aan de vraag naar bandbreedte doordat het aanzienlijk makkelijker wordt om nieuwe toegangsdiensten te introduceren in hun netwerk of door beter gebruik te maken van wat daarvoor back-up-verbindingen waren. Het zorgt er ook voor dat verkeer van bedrijfsapplicaties met hoge prioriteit altijd de beste route neemt.

Klanten prioriteren applicaties of beheren het gebruik van toegangsdiensten via een interactieve portal. Ze krijgen ook beter zicht op de prestaties van applicaties. Veranderingen worden centraal geïmplementeerd, zodat er geen dure plaatselijke technische ondersteuning nodig is.

Agile Connect bevat een door BT gebouwde controle-infrastructuur die op internet en op het multi-protocol label switching (MPLS) netwerk van BT gehost wordt.

Het maakt ook gebruik van door BT gebouwde MPLS Internet gateways om eenvoudige connectiviteit in de cloud tussen Internet-connected en MPLS-connected sites te bieden.

Daarnaast profiteert het van BT’s investeringen in de beveiliging van zowel de controle-infrastructuur als de gateway-infrastructuur.

Samen zorgen deze functies ervoor dat klanten zich niet druk hoeven te maken over een tijdrovend en duur ontwerp, levering en continu onderhoud van controllers, interconnectieve gateways, beveiliging, en controlesystemen die essentieel zijn voor de prestaties van een SD-WAN.

Voor klanten die hun digitale transformatieprogramma’s over de hele breedte van hun organisatie willen uitrollen of hun wereldwijde bereik willen vergroten, biedt Agile Connect de ideale oplossing, met een snelle, veilige implementatie en het vermogen om tegemoet te komen aan de steeds groeiende bandbreedte-eisen van complexe applicaties. Via een eenvoudige touch-control interface op het zelfbedieningsportal kunnen klanten nu binnen een paar minuten nieuwe sites opzetten in plaats van in een paar maanden, zonder dure technische ondersteuning op locatie.

De service kan ook worden gebruikt om netwerkverbindingen te combineren, waarbij diensten van verschillende providers en verschillende netwerktypes gecombineerd worden. Deze functie is met name waardevol voor bedrijven die hun netwerken integreren na een fusie of overname.

Maria Grazia Pecorari, directeur digital, global portfolio & marketing, Global Services

We investeren om klanten keuze, veiligheid, veerkracht, service en flexibiliteit te bieden bij het uitrollen van krachtige netwerken die hun digitale transformatie ondersteunen — dat noemen wij Dynamic Network Services. Onze aankondiging vandaag is een belangrijke stap in de versnelling van deze investering. Agile Connect geeft klanten van BT een zeer krachtig SD-WAN voor de juiste prijs, ontworpen met het oog op gebruikersgemak en klantervaring. Het combineert de technologie van partners van wereldklasse en onze eigen expertise op het gebied van SDN met onze vaardigheden op het gebied van wereldwijde netwerken en clouddiensten om onze klanten meer controle, flexibiliteit, prestaties en veiligheid te geven.”
- Maria Grazia Pecorari, directeur digital, global portfolio & marketing, Global Services

Agile Connect maakt deel uit van het Dynamic Network Services programma van BT, dat de wereldwijde netwerkinfrastructuur van BT combineert met de nieuwste netwerktechnologie, waaronder SDN en network functions virtualisation (NFV) om grote organisaties te helpen bij hun digitale transformatie.

Agile Connect wordt geleverd als ‘single box’ aan de rand van hun netwerk, met andere diensten die worden toegevoegd middels additionele apparatuur. In de toekomst zal Agile Connect virtual network functions (VNF’s) ondersteunen, met nieuwe diensten die virtueel worden ingezet op het Agile Connect apparaat. Daardoor is het installeren van een groot aantal apparaten niet meer nodig.

Kijk voor meer informatie over BT’s Dynamic Network Services op www.bt.com/dyns.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94