Nieuws

BT netwerk ondersteunt groei van VARO

DC17-208 (18 mei 2017)

Nieuw hybride netwerk ondersteunt digitale transformatie van vooraanstaande Europese olieproducent

source: VARO EnergyBT kondigt vandaag een nieuw contract aan met VARO, actief in de raffinage, opslag en distributie van olieproducten, om 55 locaties in Zwitserland, Duitsland en de Benelux met elkaar te verbinden.

VARO koopt ruwe olie in van over de hele wereld, verwerkt het in zijn raffinaderijen in Zwitserland en Duitsland en distribueert benzine, diesel, vliegtuigbrandstof en brandstof voor het verwarmen van huizen in Noordwest Europa. De onderneming heeft naadloze en betrouwbare verbindingen nodig tussen zijn distributieterminals, raffinaderijen, opslaglocaties, datacenters en kantoorlocaties.

Om aan VARO’s behoefte aan veiligheid en betrouwbaarheid tegemoet te komen, heeft BT een zeer robuust hybride netwerk ontworpen, dat BT’s IP Connect netwerk combineert met high performance internetverbindingen. Elke locatie zal met twee aparte lijnen worden aangesloten om een zo hoog mogelijke beschikbaarheid te realiseren.

David Newton, CIO bij VARO

Door het netwerk bij één enkele leverancier onder te brengen, vereenvoudigen we onze dagelijkse operatie. Het nieuwe, geharmoniseerde netwerk zal ons flexibeler maken en een solide platform vormen van waaruit we nieuwe diensten kunnen uitrollen die onze groei ondersteunen.”
- David Newton, CIO bij VARO

Chet Patel, President Continental Europe bij BT

Ik ben trots dat VARO, een belangrijke speler in de olie-industrie, heeft besloten de levering van zijn bedrijfskritische netwerkdiensten aan BT toe te vertrouwen. Ons wereldwijde netwerk ondersteunt de digitale ambities van toonaangevende grote multinationals. We kijken ernaar uit om VARO te helpen zich om te vormen naar een meer digitaal bedrijf.”
- Chet Patel, President Continental Europe bij BT

Over VARO

VARO is actief in de raffinage, opslag en distributie van olieproducten voor de markt in Noordwest Europa. De onderneming heeft een raffinaderij in het Zwitserse Cressier en een minderheidsbelang in de Bayernoil raffinaderij in Zuid-Duitsland. Daarnaast beschikt het over opslag-, distributie- en marketing activiteiten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Tot de aandeelhouders van VARO behoren investeringsmaatschappij Reggeborgh, Carlyle International Energy Partners, een fonds dat deel uitmaakt van de Carlyle Group, een bedrijf dat wereldwijd actief is als fondsbeheerder, en Vitol, een onderneming die zich internationaal bezighoudt met energie en grondstoffen.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94