Nieuws

BT lanceert software-defined consultancy taskforce in de Benelux

DC16-154 (5 april 2016)

Nieuwe taskforce helpt organisaties de kracht van software-defined oplossingen voor het cloud-tijdperk volledig te benutten

BT kondigt vandaag de lancering aan van een Benelux professional services taskforce die bedrijven en overheidsinstellingen gaat helpen te profiteren van software-defined oplossingen voor het cloud-tijdperk.

Software-defined oplossingen zijn toepasbaar op datacenters, netwerken en opslag. Ze vervangen de hardware van een IT-infrastructuur door software die in dezelfde functies voorziet. Zulke op software gebaseerde systemen zijn veel makkelijker te herconfigureren en up-to-date te houden. Ze brengen lagere kosten, verbeterde beveiliging en snellere innovatiecycli bij het testen en implementeren van nieuwe applicaties.

BT’s taskforce in de Benelux verzorgt het advies, ontwerp en implementatie van end-to-end oplossingen en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van deze nieuwe technologieën en ze te integreren met bestaande systemen en een uitgebreide reeks clouddiensten.

Fabrice De Windt, CEO BT Benelux

Fabrice De Windt, CEO BT Benelux, legt uit: “Voor veel van onze klanten kan het implementeren van nieuwe diensten in hun legacy IT-infrastructuur langzaam, stram en inefficiënt verlopen. Software-defined oplossingen stellen hen in staat hun datacenters en netwerken radicaal te vereenvoudigen. Zo worden deze eenvoudiger te beheren en wordt het implementeren van applicaties een kwestie van minuten, in plaats van dagen of weken.”

De Windt vervolgt: “Wij hebben er altijd naar gestreefd meer intelligentie aan ons netwerk en datacenters toe te voegen. Het behalen van de Cisco ACI certificering1 is hier een goed voorbeeld van. Software-defined technologieën gaan over het gebruiken van die intelligentie om het beheer van de IT-infrastructuur voor onze klanten te vereenvoudigen. Ze maken ook de weg vrij voor een makkelijke integratie van private en publieke clouds met bedrijfsapplicaties. Dit noemen wij ook wel de ‘Cloud of Clouds’2.”

Eerder dit jaar kondigde BT Connect Intelligence IWAN aan, een beheerde oplossing die een hybride omgeving en beheerde Software Defined Wide Area Network (SD-WAN) technologie gebruikt om netwerkverkeer automatisch te routeren en optimaliseren, en zicht op applicatieprestaties te krijgen - zonder dat bedrijven meer uit hoeven te geven aan bandbreedte. Daarnaast heeft de Experton groep BT afgelopen januari benoemd als ‘leider’ op gebied van software-defined netwerken.

In de Benelux richt BT zich met een uitgebreid netwerk- en IT-dienstenportfolio specifiek op multinationals, overheidsinstellingen en grote veeleisende lokale ondernemingen. BT Advise levert daarbij advies, integratie, detachering en managed services via wereldwijde kenniscentra die georganiseerd zijn rondom de kerncompetenties van BT Global Services, waaronder beveiliging, unified communications, datacenters en cloud.

______________________________________________________

[1] Cisco ACI is een software-defined datacenteroplossing die het organisaties mogelijk maakt om hun bedrijfsapplicaties sneller en eenvoudiger uit te rollen.

[2] BT’s ‘Cloud of Clouds’-visie gaat over het in staat stellen van klanten om zich gemakkelijk en veilig te verbinden met de applicaties en data die ze nodig hebben, ongeacht waar ze gehost of gevestigd zijn. Klik hier voor meer informatie over de ‘Cloud of Clouds’.