Nieuws

Alstom Transport tekent bij BT voor wereldwijd netwerk

DC15-501 (28 oktober 2015)

BT technologie en expertise helpt Alstom Transport zijn wereldwijde netwerkinfrastructuur te consolideren en optimaliseren.

Alstom Transport trainBT kondigt vandaag aan geselecteerd te zijn door Alstom Transport, één van ’s werelds meest vooraanstaande aanbieders van transportsystemen en -oplossingen, om zijn wereldwijde netwerkinfrastructuur te consolideren en optimaliseren. Met dit contract zal BT de bedrijfsprocessen van Alstom Transport ondersteunen in meer dan 300 locaties verspreid over 59 landen. Onder de voorwaarden van deze overeenkomst, zal BT end-to-end netwerkdiensten leveren vanuit het BT Connect-portfolio, waaronder wide en local area networks, internettoegang en integratie- en onderhoudsdiensten. Het netwerk van Alstom Transport wordt beheerd en ondersteund via BT’s Network Operating Centre in Parijs. Het aangekondigde contract ondersteunt Alstom Transport in zijn streven om een enkel wereldwijd beheerd netwerk te creëren, dat het fundament zal vormen voor zijn toekomstige ICT-infrastructuur en diensten.

Christine Heckmann, CIO van Alstom Transport, zegt: “Bij Alstom Transport hebben we grote ambities om ons bedrijf internationaal verder te ontwikkelen en we weten dat onze ICT-infrastructuur een essentiële component is voor ons toekomstige succes. We moeten innoveren en high performance diensten implementeren voor onze klanten, medewerkers en partners en hebben in BT een internationale partner gevonden met de visie, mogelijkheden en creativiteit die we nodig hebben om dat te bereiken. We kijken uit naar onze samenwerking met BT.”

Alstom Transport zal ook profiteren van BT’s nieuwe Microsoft Azure ExpressRoute dienst. Deze dienst maakt directe toegang tot Microsoft-applicaties mogelijk door klanten de mogelijkheid te bieden direct te verbinden met de Microsoft Office 365 productivity suite, en garandeert daarmee hoge prestaties in een veilige omgeving. Klanten de mogelijkheid geven om direct toegang te krijgen tot applicaties in de cloud is een essentieel onderdeel van BT’s ‘Cloud of Clouds’ visie.

Corrado Sciolla, President Europe & Global Telecom Markets bij BT, zegt.We zijn ontzettend trots dat Alstom Transport BT het beheer van zijn wereldwijde netwerk en de integratie van zijn belangrijkste clouddiensten toevertrouwd heeft. We begrijpen hoe belangrijk het is voor bedrijven als Alstom Transport om een krachtige, wereldwijde technologie-infrastructuur te combineren met sterke lokale capaciteiten om hun klanten te bedienen, ongeacht waar ze zijn. Alstom Transport’s wereldwijde netwerk zal de basis vormen van zeer productieve samenwerking tussen medewerkers over de hele wereld en zal de sleutel zijn om gemakkelijk toegang te krijgen tot alle zakelijke applicaties en diensten die hun groeiambities ondersteunen.”
- Corrado Sciolla, President Europe & Global Telecom Markets bij BT, zegt.

BT’s technologie visie: de ‘Cloud of Clouds’

De cloud creëert keuzes als nooit tevoren. Door die keuzes te doorgronden komt het vertrouwen en het vermogen om veranderingen te realiseren en de dingen te doen die er echt toe doen: sneller marketen en innoveren, de kosten laag en klanten tevreden houden.

BT’s ‘Cloud of Clouds’ visie gaat over het in staat stellen van klanten om zich gemakkelijk en veilig te verbinden met de applicaties en data die ze nodig hebben, ongeacht waar ze gehost of gevestigd zijn.

Als cloud service integrator helpen we klanten zich met zekerheid en succes te bewegen langs hun cloud-route, waarbij complexiteit, risico’s en kosten geminimaliseerd worden; om hen diverse routes te bieden die voor hun organisatie werken, zo dat het de resultaten oplevert die ze nodig hebben.

We beheren het totale proces van netwerk tot cloud, onderhandelen met derde partijen, leveren prestaties, veiligheid en vereenvoudigen de kosten, allemaal onder één enkele Service Level Agreement.

Meer informatie over de Cloud of Clouds vindt u hier.

Over BT

BT stelt zich ten doel de kracht van communicatie in te zetten voor een betere wereld. BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2015, rapporteerde BT Group een omzet van 17.979miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.645miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com.

Voor meer informatie

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com