Nieuws

Persbericht: BT wint tweede contract dit jaar met Europese Commissie

DC15-324 (06 augustus 2015 )

BT wint aanbesteding voor vaste spraakdiensten (VOICE II) om grote Europese instellingen te bedienen

BT wint tweede contract dit jaar met Europese CommissieBT kondigt vandaag een nieuw contract aan met de Europese Commissie[1] voor het leveren van spraakdiensten aan 21 grote Europese instellingen, agentschappen en organen waaronder de Europese Commissie, de Europese Raad en het Europees Defensieagentschap. De zevenjarige overeenkomst vertegenwoordigt een waarde van meer dan 15 miljoen euro en is het tweede raamwerkcontract dat de Europese Commissie dit jaar toekend aan BT.

BT zal vaste spraakdiensten gaan leveren op locaties in België, Luxemburg en Straatsburg en maakt hiervoor gebruik van het BT One Voice portfolio.

De nieuwe oplossing is gebaseerd op BT One Voice SIP[2], hiermee kunnen klanten hun communicatie-infrastructuur consolideren en voorbereiden op samenwerkingstools zoals instant messaging (IM), presence en video.

Joris van Oers, CEO BT Benelux We zijn erg trots op onze relatie met de Europese instellingen, waaraan we een breed spectrum van netwerkgebaseerde IT-diensten leveren. Het contract van vandaag heeft als doel om de vaste spraakcommunicatie binnen deze instituties te verbeteren. Spraakdiensten klinken misschien ouderwets, maar zijn voor iedereen cruciaal. Door de technologie te moderniseren, stellen wij de EU in staat om haar communicatie-infrastructuur effectiever te beheren, spraak met andere media te combineren en kosten te besparen. Wij kijken ernaar uit om onze wereldwijde expertise opnieuw in te zetten voor de EU, haar instellingen en haar bewoners.”
- Joris van Oers, CEO BT Benelux

In maart van dit jaar ondertekenden BT en de Europese Commissie een ander contract met een geschatte waarde van 55,7 miljoen euro over 5 jaar. Onder dit contract valt de levering van dedicated internettoegang aan alle grote Europese instellingen, agentschappen en organen verspreid over 28 lidstaten.

BT levert al meer dan een decennium diensten aan de Europese Unie en bouwt hiermee voort op zijn expertise in het wereldwijd bedienen van regionale, nationale en internationale overheidsorganisaties.


[1] Het contract is ondertekend door het Directoraat-generaal voor Informatica van de Europese Commissie (DIGIT).
[2] Session Initiation Protocol (SIP) is een standaard protocol dat een unified communications en collaboration (UCC) infrastructuur ondersteunt. De verwachting is dat SIP uiteindelijk het huidige H323 ‘Voice over IP’ (VoIP) protocol gaat vervangen.

Over BT

BT’s doel is om de kracht van communicatie te gebruiken om bij te dragen aan een betere wereld. Het is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2015 rapporteerde BT Group een omzet van 17.979 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.645 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com.

Algemene mededeling

De meningen die zijn weergegeven in dit persbericht zijn alleen afkomstig van BT en vertegenwoordigen niet het officiële standpunt van de Commissie.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com