Nieuws

Case study: BT draagt bij aan veilig verloop Nucleaire Top

(2 september 2014)

Ministerie van Buitenlandse Zaken zorgt met cybersecurity-expertise van BT voor veilige Nucleaire Top

Samenvatting

Nuclear Security Summit 2014Als 5000 mensen samenkomen, waaronder 58 wereldleiders en vertegenwoordigers van de Verenigde Naties, de Europese Commissie, de Europese Unie en Interpol, moet de beveiliging perfect zijn geregeld.

De opdracht voor Han-Maurits Schaapveld, verantwoordelijk voor de organisatie van de derde Nuclear Security Summit 2014 in Den Haag, omvatte niet alleen de beveiliging tijdens de top zelf, maar ook de cybersecurity. Han-Maurits kon daarbij steunen op de ervaring en expertise van BT, wat resulteerde in een veilig en succesvol verlopen evenement.

Een van de opdrachten was de opzet van de website, inclusief veilige verbindingen met de registratieportal en een continue monitoringservice tegen cyberdreigingen, zoals DDoS-aanvallen.

BT bracht ook ideeën in over hergebruik van de netwerkinfrastructuur na de top, met behulp van duurzaamheidsprogramma’s die BT na de Spelen van Londen had ontwikkeld.

Verder leverde BT de netwerkbekabeling. Dit omvatte het moderniseren van de bestaande bekabeling van het congrescentrum en een nieuwe infrastructuur voor het tijdelijke dorp waarin de duizenden ondersteunende stafmedewerkers en journalisten van wereldwijde media werden ondergebracht. Dit netwerk bestond onder meer uit ruim 70 kilometer UTP- en glasvezelkabel voor vaste LAN-poorten plus acces points voor Wi-Fi-services. De installatie werd volgens planning en budget voltooid.

Tijdens de vier maanden durende registratieperiode was het netwerk 100 procent beschikbaar en er waren tijdens de top geen noemenswaardige beveiligingsincidenten.

Han-Maurits Schaapveld, Hoofd Nuclear Security Summit 2014, Ministerie van Buitenlandse Zaken, concludeerde na afloop: “We waren heel blij dat BT bereid was zijn enorme expertise op het vlak van cybersecurity met ons te delen. Vooral de ervaringen die BT opdeed tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012 waren cruciaal. De consultancy-ondersteuning van BT Advise bleek van enorme waarde, en ook de communicatiediensten van BT functioneerden perfect.”

Het volledige verhaal vindt u hier.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com