Nieuws

Persbericht: BT helpt Johan Cruyff Foundation kinderen aan te sluiten op een betere toekomst

DC13-115 (24 april 2013)

BT verlengt de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, de internationale non-profit organisatie die zich richt op het bevorderen van het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren

Community EventBT verlengt de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, de internationale non-profit organisatie die zich richt op het bevorderen van het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren. In 2011 en 2012 investeerde BT al meer dan 100.000 euro aan geld, tijd en bedrijfsmiddelen in de stichting. De verlenging heeft betrekking op de Benelux en is afgestemd op BT’s Better Future strategie. De samenwerking richt zich vooral op het Cruyff Foundation Community Programme1, een programma waarin jongeren gestimuleerd worden om in hun eigen buurt sportevenementen te organiseren. Beide partijen hebben de ambitie om nog dit jaar het eerste Cruyff Court in België (Mechelen) te openen en daarmee een veilige speelplek te creëren voor kinderen.

Edwin Hageman, CEO van BT Benelux, vervolgt: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft altijd ten grondslag gelegen aan de manier waarop we bij BT werken. Deze samenwerking past ook bij de bredere strategie van BT om niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de maatschappij een betere toekomst na te streven. De samenwerking met de Johan Cruyff Foundation de afgelopen twee jaar was een geweldige ervaring. Ik ben in het bijzonder trots op onze vrijwilligers; veel medewerkers hebben bijgedragen aan het succes van de activiteiten van de stichting of hebben geld ingezameld om het eerste Cruyff Court in België te kunnen realiseren. Het doet mij veel plezier om de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation te verlengen en om, samen met hen, echt een verschil te maken in het leven van mensen.”

Tot nu toe hebben meer dan honderd medewerkers van BT Benelux acht Cruyff Foundation evenementen gesteund, waaronder de jaarlijkse rolstoelsportdag en open dag in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hier kunnen duizenden kinderen, met en zonder handicap, meedoen aan meer dan dertig verschillende sportactiviteiten. Verschillende fondsenwervingsevenementen hebben al meer dan 40.000 euro opgeleverd.

Om het Cruyff Foundation Community Programma verder te ondersteunen heeft BT Learning Solutions de online leeromgeving ‘eCorner’ opgezet. Deze leeromgeving geeft toegang tot een e-learning programma, een Coach Corner, en andere hulpmiddelen. Jongeren, coaches en buurtbewoners kunnen hiermee veilig en kosteneffectief kennis aan elkaar overdragen. Het Community Programme biedt jongens en meisjes (tussen de 14 en 18 jaar) de kans om evenementen op de Cruyff Courts te organiseren voor hun eigen buurt. Sinds de lancering van het platform in 2011, zijn er 63 coaches en 315 jongeren getraind.

Als onderdeel van de samenwerking zal BT de e-learning-oplossing upgraden om de internationale ambities van de stichting met het Community Programme te ondersteunen. Daarnaast blijft BT het platform hosten via zijn cloudgebaseerde virtuele datacenter-dienst BT Compute. Ook geeft BT de medewerkers van de stichting toegang tot een aantal telepresence-faciliteiten zodat de stichting gemakkelijker met partners en overheidsinstellingen kan samenwerken, tijd en geld kan besparen en de duurzaamheid van de organisatie kan verbeteren.

Wereldwijd zijn er al 160 Cruyff Courts, waarvan de meeste in Nederland. Er zijn ook Cruyff Courts in Engeland, Spanje, Marokko, Zuid-Afrika, Israël en Brazilië. Het komende jaar wordt België aan deze lijst toegevoegd. Het Community Programme bestaat sinds 2007 en tot op de dag van vandaag hebben al 900 kinderen evenementen georganiseerd voor hun gemeenschap.


1Voorheen bekend als ‘Meedoen Leren Winnen’

BannerDe afgelopen twee jaar heeft BT ons met zo veel meer dan alleen met geld en technologie geholpen. Ze hebben ons hun volledige steun gegeven. We zien niet vaak een bedrijf dat zo betrokken is als BT. We zijn er erg trots op partner van BT te zijn en hopen deze samenwerking nog lang voort te kunnen zetten.”
- Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation.

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, BT Retail, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2012, behaalde BT Group een omzet van 18.897 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.445 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com/.

Over de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd. http://www.cruyff-foundation.org/

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
PR & Corporate Relations Manager, BT Benelux
Tel: +31 (0)88 212 51 94
dennis.doodeman@bt.com

Johan Cruyff Foundation
Bernadette van Bendegom
Communicatie Johan Cruyff Foundation
Tel:+31 (0)20 305 77 66
Mob: +31 (0)6  41 31 70 52
Bernadette@cruyff-foundation.org

Bronnen

Downloads

Kinderen in actie – 1

JPG - 280 KB

Kinderen in actie tijdens een Cruyff Court sportevenement.

Kinderen in actie – 2

JPG - 373 KB

Kinderen in actie tijdens rolstoelsportdag, te midden van een BT-vrijwilliger.

Kinderen in actie – 3

JPG - 226 KB

Kinderen in actie tijdens rolstoelsportdag.