Nieuws

Persbericht: BT lanceert BT Assure Threat Intelligence

DC15-024 (10 februari 2015)

Nieuwe dienst helpt organisaties cyberbedreigingen te bestrijden

BT kondigt vandaag de lancering aan van BT Assure Threat Intelligence, een nieuwe dienst die ontwikkeld is om organisaties te helpen bij het anticiperen op - en zich te verdedigen tegen -cyberbedreigingen om hun bezittingen, klanten en medewerkers te beschermen.

Cybercriminaliteit, zoals DDOS-aanvallen, hacks en datadiefstal, neemt toe en cybercriminelen gaan steeds geraffineerder te werk. Een recent onderzoek van BT1 laat zien dat meer dan de helft (59%) van de ondervraagde IT-beslissers aangeeft dat DDOS-aanvallen steeds effectiever worden in het ondermijnen van hun beveiliging, en veertig procent is er niet van overtuigd dat hun organisatie een calamiteitenplan heeft om DDOS-aanvallen doeltreffend tegen te gaan. Als het niet lukt een organisatie tegen dergelijke aanvallen te beschermen, kan dit leiden tot dataverlies, alsook tot een aanzienlijke verstoring van de activiteiten, hoge kosten, reputatieschade, juridische procedures en mogelijke boetes.

BT Assure Threat Intelligence is ontwikkeld om organisaties vierentwintig uur per dag te voorzien van wereldwijde monitoring en evaluatie van cyberbedreigingen. Dit helpt ze bij het veiligstellen van hun data en het beschermen van de belangen van aandeelhouders en klanten. De nieuwe dienst minimaliseert risico’s, verbetert de beveiliging en geeft inzicht in toekomstige reële en potentiële cyberbedreigingen, zodat organisaties tijd hebben om kwetsbaarheden te herkennen en hun risicoprofielen te verlagen.

De dienst biedt een zeer gebruiksvriendelijke informatierapportage aan, waarmee bedreigingen in een vroeg stadium geïdentificeerd kunnen worden. Organisaties kunnen zodoende proactief handelen en maatregelen nemen om mogelijke kwetsbaarheden te reduceren voordat ze misbruikt kunnen worden. De dienst biedt ook praktische adviezen over hoe best te handelen wanneer er misbruik is gemaakt van kwetsbaarheden.

“We willen onze klanten gemoedsrust bieden als het gaat om het spotten van - en effectief beschermen tegen - cyberbedreigingen. Tijdige en adequate cyber intelligence reporting staat hier centraal,” zegt Mark Hughes, President BT Security.

“Als wereldwijde netwerkdienstverlener is BT in staat om potentiële opkomende bedreigingen te herkennen, waar ze ook vandaan komen. We beschikken over een enorme hoeveelheid informatie uit een verscheidenheid aan bronnen, zowel menselijke als technische, waarmee we op het gebied van risico’s en bedreigingen conclusies kunnen trekken die organisaties helpen te overleven, te groeien en opkomende issues voor te blijven.”

Gebruikers krijgen een serie van vooraf gedefinieerde informatierapporten aangeboden, samen met maatwerkoplossingen om aan de specifieke behoeften van hun organisatie te voldoen. De op maat gemaakte opties bestaan onder andere uit een persoonlijke workshop om risico-assets te identificeren, eventuele extra informatie-eisen, advies over hoe nieuwe technologieën en middelen efficiënt geïmplementeerd moeten worden om huidige en opkomende bedreigende vectoren te kunnen weren, plus het definiëren van processen rond het gebruik en het intern verspreiden van informatie.

Het brede scala aan strategische partnerschappen met erkende organisaties laat zien dat BT Assure een optimaal netwerk heeft om informatie te verzamelen. Dit netwerk omvat bijna 2.000 beveiligingsexperts en consultants wereldwijd. BT is in staat een volledig beeld van bedreigingen te ontwikkelen door data in veertien 24/7 security operations centres te analyseren.

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014, rapporteerde BT Group een omzet van 18.287 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.312 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com.

Over BT Security

BT Security bouwt voort op meer dan zeventig jaar ervaring met het helpen van organisaties overal ter wereld, opererend in verschillende sectoren, met het het voorblijven van bedreigingen en om de complexiteit en onzekerheid rondom beveiliging te verminderen. Wij bieden end-to-end-diensten die onze klanten helpen bij het waarborgen van een goede beveiliging, in een tijd waarin beveiligingsbudgetten vaak niet in lijn zijn met het bedreigingslandschap.

De geavanceerdheid van onze beveiligingsactiviteiten zorgt ervoor dat wij ons volledig kunnen richten op onze assets, mensen en processen, en deze kunnen combineren met ons netwerk en onze beveiligingsintelligentie. Zo helpen wij onze klanten risico’s te vermijden. BT Security beschermt zowel BT als zijn klanten en bestaat uit een wereldwijd team van 1.300 beveiligingsexperts, 600 mondiale beveiligingsspecialisten en een professional services team van ongeveer 4.000 medewerkers.

Het BT Security Assure portfolio bestaat uit de volgende diensten:

  • Assure Managed Firewall
  • Assure Web Security
  • Assure Intrusion Prevention
  • Assure Message Scan
  • Assure Denial of Service Mitigation
  • Assure Cyber
  • Assure Managed Cloud
  • Assure Threat Monitoring
  • Assure Vulnerability Scanning

Bezoek voor meer informatie over BT Security: http://www.bt.com/btassure/securitythatmatters.

Noot voor de redactie:

1 Het onderzoek van BT is uitgevoerd in mei 2014 om de houding en mate van paraatheid tegen ‘distributed denial of service (DDoS)-aanvallen te onderzoeken. Het onderzoek is gebaseerd op 640 interviews met IT-beslissers in grote organisaties (meer dan 1.000 medewerkers) verdeeld over elf landen – Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, Spanje, Brazilië, Het Midden-Oosten, Hong Kong, Singapore, Zuid-Afrika en Australië – en in verschillende sectoren – onder andere de financiële-, retail en de publieke sector. Het onderzoek is uitgevoerd door Vanson Bourne in opdracht van BT.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com