Nieuws

Persbericht: Heroverweeg de risico’s: BT lanceert volgende generatie cyberdienstverlening

DC15-156 (15 april 2015)

BT Assure Cyber biedt complete en geïntegreerde cyberbeveiliging voor grote organisaties

BT kondigt vandaag de lancering aan van BT Assure Cyber, een geavanceerd beveiligingsplatform dat is ontwikkeld om complete en geïntegreerde monitoring, detectie en bescherming tegen cyberbedreigingen te leveren aan bedrijven en overheidsorganisaties. De nieuwe oplossing bouwt voort op BT’s uitgebreide beveiligingskennis en combineert meerdere zorgvuldig geselecteerde tools van BT en zijn partners.

BT Assure Cyber brengt data over specifieke gebeurtenissen en telemetrie samen vanuit verschillende bronnen, zoals bedrijfssystemen, traditionele beveiligingscontroles en geavanceerde detectiemiddelen. Waar het voorheen dagen of zelfs weken kon duren voordat kwetsbaarheden en incidenten onderzocht en verholpen werden, kunnen ze nu direct worden geïdentificeerd en kan er snel actie tegen worden ondernomen.

BT Assure Cyber gebruikt een aantal geavanceerde analytische systemen om subtiele bedreigingen te detecteren binnen de gemonitorde omgeving. Vervolgens plaatst het de bedreigingen duidelijk binnen de context van alle ‘events’ die gepresenteerd worden aan cyberbeveiligingsanalisten en beveiligingsprofessionals - die onder andere omstandigheden de aandacht zouden afleiden van incidentanalyses met meer prioriteit.

De kern van de Assure Cyber-architectuur is een ‘super correlatie’-systeem dat geavanceerde wiskunde gebruikt om afwijkingen in het dagelijkse handmatige en geautomatiseerde verkeer te detecteren. Het vormt een aanvulling op traditionele detectiemogelijkheden en heeft als doel een verhoogd situatiebewustzijn te behalen dat verder gaat dan een enkelvoudige detectie- en analysemethode. Het platform gebruikt een proactieve methodologie die zijn informatie ontvangt vanuit een risicomodelleringssysteem. Dit systeem plaatst complexe en routinebedreigingen in context. Het systeem stelt vast hoe serieus een specifieke aanval voor een organisatie kan zijn en houdt hierbij rekening met de verschillende beveiligingslagen die tussen de aanvaller en het doelwit zitten.

De Assure Cyber-toepassing helpt beveiligingsanalisten door ze de mogelijkheid te geven hun aandacht te richten op de bedreigingen die het grootste risico vormen voor hun organisatie.

Mark Hughes, President BT SecurityTraditionele beveiligingsgrenzen zijn verdwenen. Cloud computing en mobiele apparaten maken organisaties flexibeler, efficiënter en competitiever. Maar dat brengt ook nieuwe veiligheidsrisico’s met zich mee. Deze ontwikkelingen vinden plaats in een klimaat waar autonome groei, fusies en overnames, verandering van leveranciers en het invoeren van nieuwe technologieën het steeds moeilijker maken om de blootstelling aan wereldwijde cyberbedreigingen vast te stellen. Dit veranderende klimaat kan de kennis over beveiliging belemmeren, inclusief de kennis van technische en niet-technische procedures en systemen die een organisatie beschermen tegen interne en externe bedreigingen. Technologische innovatie verloopt steeds sneller, waarbij innovatie van - en investeringen in - de beveiliging van gevoelige bedrijfsgegevens niet achter kunnen blijven. Organisaties helpen zich te wapenen tegen het veranderende cyberbedreiginglandschap vormt dan ook de basis van BT Assure Cyber. Het gaat om het doorgronden van de risico’s.”
- Mark Hughes, President BT Security

BT Assure Cyber is wereldwijd beschikbaar en volledig schaalbaar om te voldoen aan de behoeftes van zowel bedrijven als overheidsinstanties, variërend van een paar honderd tot tienduizenden eindpunten.

BT Assure Cyber biedt complete en geïntegreerde cyberbeveiliging voor grote organisaties

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014, rapporteerde BT Group een omzet van 18.287 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.312 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com.

Over BT Security

BT Security bouwt voort op meer dan zeventig jaar ervaring met het helpen van wereldwijde organisaties opererend in verschillende sectoren. BT helpt organisaties bedreigingen voor te blijven en de complexiteit en onzekerheid rondom beveiliging te verminderen. Wij bieden end-to-end-diensten die onze klanten helpen bij het waarborgen van een goede beveiliging, in een tijd waarin beveiligingsbudgetten vaak niet in lijn zijn met het bedreigingslandschap.

Met onze geavanceerde beveiligingsactiviteiten richten wij ons op assets, mensen en processen, en combineren wij deze met ons netwerk en onze beveiligingsintelligentie. Zo helpen wij onze klanten risico’s te vermijden. BT Security beschermt zowel BT als zijn klanten en bestaat uit een wereldwijd team van 1.300 beveiligingsexperts, 600 mondiale beveiligingsspecialisten en een professional services team van ongeveer 4.000 medewerkers.

Voor meer informatie over BT Security: www.bt.com.security.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com