Nieuws

Persbericht: Europese bedrijven lopen op gebied van cybercrimepreventie achter bij Amerikaanse tegenhangers

DC14-051 (12 februari 2014)

Wereldwijd falen veel executives nog steeds bij aanpak cybersecurity

Samenvatting

Uit onderzoek van BT blijkt dat slechts 20 procent van de Europese topmanagers cybersecurity als een belangrijke prioriteit ziet, ten opzichte van 41 procent in de Verenigde Staten en 30 procent wereldwijd.

De ondervraagde Europese bedrijven blijken op een aantal cruciale gebieden achter te lopen op hun Amerikaanse tegenhangers. Iets meer dan de helft (58 procent) van Europese organisaties is in staat om de ROI van cybersecurity-maatregelen effectief te meten, terwijl dit getal in de VS veel hoger ligt. Maar liefst 90 procent van Amerikaanse organisaties geeft aan geen problemen te hebben met het aantonen van de ROI. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat 86 procent van bestuurders en senior management in de VS trainingen volgt op het gebied van IT-beveiliging. In Europa volgt slechts 44 procent van deze groep dergelijke trainingen.
 
Meer dan de helft (58 procent) van de wereldwijde IT-beslissers geeft aan dat het bestuur van hun organisatie het belang van cybersecurity onderschat. Tevens verwacht men dat hacktivisme (54 procent) en bedreigingen van binnen de organisatie (53 procent) de komende 12 maanden voor grotere risico’s zal zorgen. De bedreiging waarvan verwacht wordt dat het risico het minst zal toenemen, is terrorisme.

Het onderzoek werd afgelopen oktober uitgevoerd door onderzoeksbureau Vanson Bourne in opdracht van BT. Hiervoor werden 500 IT-beslissers van middelgrote tot grote ondernemingen, verspreid over vier sectoren (de financiële-, farmaceutische-, retail en overheidssector) en zeven verschillende landen (het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Brazilië, Hong Kong en Singapore) geïnterviewd.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u hier.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, BT Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
dennis.doodeman@bt.com