Nieuws

Persbericht: BT en Scala bieden retailers digitale oplossingen om instore customer engagement te verhogen

DC15-080 (23 februari 2015)

BT en Scala helpen retailers innoveren en integreren om overal dezelfde klantervaring te kunnen bieden

Samenvatting

BT, één van 's werelds grootste aanbieders van communicatiediensten en -oplossingen, en Scala, vooraanstaand leverancier van intelligente digital signage-technologie, kondigen vandaag een wereldwijde samenwerking aan. De gezamenlijk aangeboden oplossingen kunnen worden afgestemd op de behoeften van verschillende sectoren die gebruikmaken van instore communicatie, zoals retailers, consumentenbanken, autoshowrooms, restaurants, hotels, etc. De oplossingen zijn ontworpen om klanten een intensere, rijkere, boeiendere, gepersonaliseerde ervaring te bieden.

BT en Scala bieden digitale oplossingen aan die zorgen voor consistente content op ‘digitale touchpoints’ in winkels, variërend van tablets in de handen van verkoopmedewerkers tot schermen op de muren. Door de integratie met bestaande CRM-systemen kan de content van de digitale touchpoints gemakkelijk worden gewijzigd, bijgewerkt en gepersonaliseerd.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u hier.

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014, rapporteerde BT Group een omzet van 18.287 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.312 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com

Over Scala

Scala heeft een passie voor het creëren van intelligente digital signage-oplossingen die het verschil maken voor werknemers, consumenten en producten. Scala’s oplossingen vormen de basis voor meer dan 500.000 schermen wereldwijd en verhogen de verkoop, vergroten de merkloyaliteit, optimaliseren de klantervaring en helpen bij het versterken van de zakelijke doelstellingen.

Scala staat bekend om haar innovatie en het inzetten van toonaangevende technologieën zoals mobiele en voorspellende analysemodellen om bekroonde oplossingen te bouwen die eenvoudig te gebruiken en oneindig aangepast kunnen worden om aan de unieke behoeften van onze klanten te voldoen. Bedrijven zoals Rabobank, IKEA, Bloomberg, Tommy Hilfiger, Burger King, T-Mobile, Virgin Megastores, Disneyland Resort Paris, McDonald's, Warner Bros, Mercedes-Benz, DNB, Hard Rock Hotel, Shell, Esso, Ericsson en IBC-13 gebruiken onze software voor hun digitale communicatie.

Het hoofdkantoor van Scala ligt nabij Philadelphia in de VS. Het bedrijf heeft daarnaast meerdere vestigingen in Europa en Azië, en 500+ partners in meer dan 90 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.scala.com/ of onze blog. Om in contact te komen met Scala, bezoek onze Twitter of Facebook pagina’s.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com