Nieuws

Persbericht: BT verwelkomt eerste Belgische Cruyff Court

DC14-124 (26 maart 2014)

Officiële opening Cruyff Court Mechelen - woensdag 2 april - wijk Otterbeek

Picture building site Cruyff Court MechelenBT en de Johan Cruyff Foundation, een non-profit organisatie die zich richt op het bevorderen van het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren door sport en spel, kondigden vandaag aan dat het eerste Belgische Cruyff Court - een veilige, geschikte plek voor kinderen om te sporten - op woensdag 2 april officieel wordt geopend in Mechelen. De Belgische aanbieder van kabeltelevisie en breedbandinternet Telenet steunt dit initiatief ook vanuit zijn duurzaamheidsbeleid. BT’s samenwerking met de Johan Cruyff Foundation past in het kader van zijn Better Future strategie en focust op het Cruyff Foundation Community Program, dat jonge mensen wil aanzetten om hun eigen lokale sportevenementen op te zetten en zo de betrokkenheid met de buurt te vergroten.

Samen met de stad Mechelen hebben plaatselijke jeugdwerkers een feestelijke en sportieve middag georganiseerd met een freestyle optreden van Soufiane Touzani, een voetbaltoernooi, capoeira en hockey. In de ochtend nemen ongeveer 70 medewerkers van BT deel aan een estafettewedstrijd van het BT-kantoor in Brussel naar het Cruyff Court in Mechelen om geld in te zamelen voor de Johan Cruyff Foundation. Kim Gevaert, winnares van een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Peking, zal de deelnemers helpen bij de warming-up en het startschot voor de race geven.

Carole Thate, Directeur van de Johan Cruyff Foundation, zegt: "Dit is een schitterend voorbeeld van hoe we graag samenwerken met onze partners. Dankzij initiatiefnemer BT en de betrokkenheid van zijn medewerkers op het gebied van fondsenwerving kunnen we jongeren in Mechelen nu de gelegenheid geven om te sporten en te spelen op een leuk, veilig en kwalitatief hoogwaardig sportterrein."

Greet Geypen, Wethouder Jeugd en Gezin in Mechelen, zegt: "Wij verwelkomden het initiatief van BT niet alleen omdat het kinderen een veilige plek biedt om te spelen, maar ook omdat het ons de gelegenheid geeft om thema's zoals maatschappelijke verantwoordelijkheid, integratie en het belang van bepaalde waarden in het leven aan te kaarten."

Walter Schroons, Wethouder voor Sport in Mechelen, besluit: "De bouw van het Court is onderdeel van een bredere renovatie van de wijk Otterbeek. “Wij zijn vereerd en verheugd dat we het eerste Cruyff Court in België mogen verwelkomen, in navolging van vele andere landen elders in de wereld.”

Om de internationale ambities van de Foundation met het Community Program verder te ondersteunen, heeft BT Learning Solutions gezorgd voor het upgraden van de online leeromgeving eCorner, dat toegang biedt tot een kosteneffectief e-learning programma, een Coach Corner (nu beschikbaar in het Nederlands, Engels en Spaans) en andere hulpmiddelen die worden gebruikt door jongeren, coaches en buurtbewoners. BT blijft het platform hosten via zijn cloudgebaseerde virtuele datacenter-dienst BT Compute. Sinds de lancering van het e-learningplatform in 2011 zijn er 150 coaches getraind en hebben 1.100 jongeren deelgenomen aan het Community Program.

Wereldwijd zijn er al 183 Cruyff Courts verspreid over 15 landen, waaronder Nederland, Engeland, Spanje, Zuid-Afrika, Japan, Maleisië en Brazilië.

Joris van OersJoris van Oers, CEO BT Benelux, zegt: "Dit court zal een tastbaar verschil maken in de levens van veel kinderen en toont onze toewijding aan het verbeteren van de samenlevingen waarin wij als bedrijf opereren. De missie en de visie van de Johan Cruyff Foundation sluiten zeer goed aan bij onze waarden. We vinden het fantastisch dat de stad Mechelen, een stad die al vele eeuwen een grote voorspoed kent, het eerste Belgische Cruyff Court verwelkomt."
- Joris van Oers, CEO BT Benelux.

 

Over de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. De Cruyff Foundation ziet dat sport en spel daadwerkelijk bijdraagt aan de gezondheid en persoonlijke ontwikkeling van kinderen, een betere samenleving en participatie van gehandicapten in de maatschappij. Wekelijks komen er ruim 50.000 jongeren met een handicap in beweging door de sportprojecten die de Cruyff Foundation ondersteund. Inmiddels zijn er wereldwijd ruim 180 Cruyff Courts (openbare trapveldjes) gerealiseerd waar wekelijks meer dan 15.000 jongeren in wijken sporten en spelen en zo hun speelruimte terugkrijgen. Meer informatie is te vinden op: www.cruyff-foundation.org.

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2013, rapporteerde BT Group een omzet van 18.103 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.315 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com.

Over Better Future

Met het Better Future-programma wil BT de kracht van communicatie aanwenden om levens en manieren van zakendoen te verbeteren. We streven ernaar om tegen 2020 drie doelstellingen te verwezenlijken om onze Better Future-visie vorm te geven. Ze zijn gebaseerd op wat wij het beste kunnen - onze netwerken en technologie samenbrengen met de expertise van onze mensen om zo een betere wereld te creëren. Onze doelstellingen worden geschraagd door ons commitment om strikte normen in acht te nemen op het vlak van ethisch verantwoord ondernemen, milieubescherming en duurzaamheid van de toeleveringsketen, door waarde toe te voegen en kosten te besparen. Bekijk de doelstellingen van Better Future op: http://www.btplc.com/Betterfuture/.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, BT Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
dennis.doodeman@bt.com  

Johan Cruyff Foundation
Bernadette van Bendegom
Communications Johan Cruyff Foundation
Tel: +31 (0)20 305 77 66
Bernadette@cruyff-foundation.org

Stad Mechelen
Caroline Verschaeren
Press Officer
Tel: +32 (0)15 29 75 68
caroline.verschaeren@mechelen.be