Nieuws

Persbericht: BT verzorgt connectiviteit van De Beers Group

DC14-230 (4 juni 2014)

BT's wereldwijde netwerk gaat 's werelds grootste diamantenbedrijf helpen bij het verbinden van zijn activiteiten

BT kondigt vandaag een nieuw contract aan met De Beers Group (‘De Beers’). De zesjarige overeenkomst, ter waarde van 37 miljoen dollar, maakt BT verantwoordelijk voor de levering van een breed scala aan IT-diensten, verspreid over 70 locaties van De Beers, inclusief de wereldwijde exploratie- en mijnbouwlocaties.

De Beers, opgericht in 1888, is ‘s werelds grootste diamantenbedrijf. De activiteiten van De Beers (inclusief diamantenontginning, mijnbouw- en marketingoperaties) zorgen, direct en indirect, voor werkgelegenheid voor meer dan 20.000 mensen.

De samenwerking tussen De Beers en BT omvat een breed aanbod van BT Connect netwerktechnologieën, waaronder glasvezel, microgolven en satelliet. Dit geeft de werknemers van De Beers toegang tot zakelijke applicaties, dataopslag alsook spraak- en conferentiediensten, ongeacht of ze gevestigd zijn in de koude noordwestelijke gebieden van Canada, de bosveldregio in Zuid-Afrika of steden in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

BT helpt ook bij het afstemmen van het netwerk op de specifieke behoeften van De Beers. Zo stelt BT Connect Accelerate de organisatie in staat om bedrijfskritische applicaties die worden ontsloten via het wereldwijde netwerk te prioriteren, wat zorgt voor een ​​betere en productievere gebruikerservaring.

BT One high-definition videoconferencing is een essentiële applicatie voor De Beers. Omdat veel locaties zich op afgelegen plekken bevinden, is reizen ernaartoe duur en tijdrovend. Ook is het belangrijk dat De Beers het bereik van haar experts vergroot, op welke locatie zij zich ook bevinden, zodat zij effectief met andere werknemers kunnen samenwerken.

Craig Charlton, CIO De Beers Group: "Of het nu gaat om het verbinden van onze mijnbouwactiviteiten of ons wereldwijde distributienetwerk, wij hebben een partner nodig met een bewezen staat van dienst. Door gebruik te maken van BT’s netwerk sluiten onze wereldwijde activiteiten beter op elkaar aan.”

Luis Alvarez, CEO BT Global Services: "IT is tegenwoordig ook een soort kunstvorm, net zo goed als dat het een wetenschap is. Wij werken samen met De Beers om mensen, applicaties en systemen met elkaar te verbinden door middel van goed afgestemde, intelligente netwerken, om zo de beste prestaties te leveren tegen de meest concurrerende prijs.”

"BT’s netwerk zal de verschillende locaties van De Beers samenbrengen, of dat nu in het koude noorden van Canada is, dat slechts drie maanden per jaar te bereiken is, of in de verre uithoeken van Botswana. Dit is een master-class in de kunst van het verbinden, ontworpen om de beste zakelijke resultaten te bereiken."

Over De Beers Group

De Beers is onderdeel van de Anglo American groep. De Beers is opgericht in 1888 en is 's werelds grootste diamantenbedrijf met ongeëvenaarde expertise in de exploratie, mijnbouw en marketing van diamanten. Samen met zijn joint venture partners heeft De Beers meer dan 20.000 mensen (rechtstreeks en als aannemer) in dienst. De Beers is 's werelds grootste diamantenproducent met mijnoperaties in Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Als onderdeel van de bedrijfsfilosofie streven de medewerkers van De Beers ernaar het motto ‘Living up to Diamonds’ in de praktijk te brengen door een duurzame bijdrage te leveren aan de plekken waarin zij leven en werken, en het omzetten van natuurlijke hulpbronnen in gedeelde nationale rijkdom. Bezoek http://www.debeersgroup.com/ voor meer informatie over De Beers.

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014, rapporteerde BT Group een omzet van 18.287 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.312 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com./

Noot voor de redactie

BT put uit de volledige suite van haar BT Connect portfolio om De Beers van glasvezel-, microgolf- en satellietverbindingen te voorzien, evenals BT Web virtual private network voor internettoegang en back-up. BT zal ook video- en audio-conferentiediensten beheren; BT One Voice telephony, een telehousing dienst vanuit het BT datacenter in Dublin en een 24-uurs network operations centre in Durban, Zuid-Afrika.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Senior PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com