Nieuws

Persbericht: BT voorziet Europa’s eerste satellietnavigatiesysteem van een nieuw netwerk

DC14-099 (13 maart 2014)

BT maakt vandaag bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Telespazio. De overeenkomst omvat het leveren van nieuwe netwerkdiensten voor EGNOS, het eerste pan-Europese satellietnavigatiesysteem

EGNOS will help improve transport services and trace vehiclesBT maakt vandaag bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Telespazio1, een internationale onderneming die diensten levert aan de ruimtevaartindustrie. De overeenkomst omvat het leveren van nieuwe netwerkdiensten voor EGNOS, het eerste pan-Europese satellietnavigatiesysteem. BT zal een nieuw, flexibel netwerk met een zeer hoge beschikbaarheid implementeren en beheren waarmee positiedata – gegevens over de locatie waar men zich op dat moment bevindt – doorgegeven worden aan veiligheidskritieke toepassingen, zoals gebruikt worden in de luchtvaart- en scheepvaartnavigatie. Het netwerk zal meer dan vijftig meetstations, controlecentra en uplink locaties verbinden – waaronder ook in afgelegen gebieden in Europa en Afrika.

Vanwege de kritische aard van de diensten die EGNOS levert is ultrahoge flexibiliteit en veerkrachtigheid volledig verankerd in het project. De netwerkdienst is gebaseerd op een combinatie van BT’s IP Connect Global-aanbod en satellietdienstverlening. De belangrijkste delen van het netwerk profiteren van BT’s dual core-mogelijkheden – met netwerken die fysiek gescheiden zijn – om zo hogere beschikbaarheidsniveaus en service-continuïteit te bieden.

BT levert EGNOS al sinds 2001 wide area netwerkdiensten. Deze overeenkomst bouwt ook voort op expertise die BT heeft opgebouwd door zijn bijdrage aan andere Europese ruimtevaartprogramma’s, zoals Galileo2.

______________________________

1 Telespazio is een joint venture van Finmechanice en Thales.
2 BT is de communicatieleverancier voor het Galileo Data Dissemination Network (GDDN) en is verantwoordelijk voor het ontwerp, implementatie en uitvoering. Voor meer informatie: http://www.ses.com/4233325/news/2013/14353300.

BannerEGNOS biedt en vereist een erg hoog niveau van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Het netwerk is door ons zo ontwikkeld dat we de grootst mogelijke flexibiliteit kunnen bieden. BT begrijpt dat netwerkdiensten voor internationale bedrijven en publieke organisaties een cruciale rol spelen bij bedrijfskritische processen. Ik ben erg trots op het gecontinueerde vertrouwen dat EGNOS in onze mensen en diensten heeft en zie uit naar de voorzetting van onze samenwerking.”
- Joris van Oers, CEO BT Benelux.

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2013, rapporteerde BT Group een omzet van 18.103 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.315 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com.

Noot voor de redactie:

BT IP Connect Global is onderdeel van BT Connect, BT’s portfolio van intelligente netwerkdiensten.

EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service) is het eerste pan-Europese satellietnavigatiesysteem. Het breidt het Amerikaanse GPS-satellietnavigatiesysteem uit en maakt het geschikt voor veiligheidskritische toepassingen. EGNOS is een gezamenlijk project van ESA, de Europese Commissie en Eurocontrol, de Europese organisatie voor de veiligheid van luchtvaartnavigatie.

Het is Europa's eerste activiteit op het gebied van Global Navigation Satellite Systems (GNSS) en is een voorloper van Galileo, het mondiale, civiele satellietnavigatiesysteem dat in Europa wordt ontwikkeld.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, BT Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
E-mail: dennis.doodeman@bt.com