Nieuws

BT’s ‘Digital Possible’ helpt bedrijven bij hun digitale transformatie

DC16-173 (19 april 2016)

BT’s CIO Report 2016 toont aan dat CIO’s het voortouw moeten nemen om organisaties volledig te laten profiteren van cloud, mobility & collaboration, en data

Digital PossibleBT kondigt vandaag de lancering aan van "The Digital Possible", een wereldwijd initiatief gericht op het in staat stellen van CIO’s om de ambitieuze digitale transformatie-agenda's van grote organisaties overal ter wereld beter te omarmen. Dit initiatief zal een breed scala aan nieuwe digitale diensten met zich meebrengen, op basis van inzichten uit BT’s meest recente onderzoek, "The BT CIO report 2016 - the digital CIO".

Volgens BT’s onderzoek, gehouden onder 1030 senior IT-beslissers in elf landen, omarmen CIO's digitale transformatie om hun organisatieprocessen en -systemen opnieuw uit te vinden. De impact van digitaal is zodanig dat het belang van de CIO op bestuursniveau blijft stijgen; 72 procent van de senior IT-beslissers zegt dat de CIO in de bestuurskamer de afgelopen twee jaar meer centraal is komen te staan en 43 procent van de CIO's zeggen dat ze nu meer tijd besteden aan het oplossen van meer strategische bedrijfsvraagstukken.

De keerzijde van deze trend is dat CIO’s het in toenemende mate moeilijk vinden tijd vrij te maken om creatieve oplossingen voor de organisatie te ontwikkelen. Bijna twee derde (61 procent) van de senior IT-beslissers denkt dat de CIO meer tijd besteedt aan het onderhouden van de huidige IT-systemen dan het zoeken naar nieuwe oplossingen. Dat is een daling ten opzichte van 2014, toen het cijfer 74 procent was, maar het toont aan dat ondanks ambities voor digitale transformatie, de CIO nog steeds te maken heeft met ‘legacy’ systemen.

Het rapport toont ook aan dat CIO's duidelijk zijn over de drie meest ontwrichtende, technologie-gedreven trends - cloud, mobility en collaboration, en data. Volgens het rapport is een vijfde van de wereldwijde organisaties volledig cloud-georiënteerd, en nog eens 46 procent heeft meer dan de helft van hun applicaties en infrastructuur in de cloud.

Met de CIO als katalysator heeft 76 procent van de grote organisaties over de hele wereld een 'multi-speed' benadering van technologie-gedreven initiatieven geadopteerd, of is van plan dit te doen. Dit brengt meer creativiteit, flexibiliteit en een meer dynamisch operationeel model met zich mee. Volgens BT’s onderzoek heeft 65 procent van de CIO's ook te maken met snelle veranderingen in de KPI’s waarop ze worden afgerekend, met een duidelijke trend om digitale transformatie in het middelpunt van al hun activiteiten te zetten.

In 72 procent van de ondervraagde organisaties kopen diverse teams binnen de organisatie IT-producten en -diensten in, zonder de IT-afdeling daarbij te betrekken. Dit suggereert dat de IT-afdeling steeds vertrouwder is geraakt met een meer algemene, begeleidende rol, met bijzondere aandacht voor databeveiliging, een voldoende krachtige infrastructuur en ervoor zorgend dat er binnen de organisatie geen dubbel werk wordt verricht. Deze veranderende verantwoordelijkheden liggen ten grondslag aan de nieuwe rol van de digitale CIO die in het hele bedrijf als een ‘facilitator’ opereert.

Als reactie op de opmerkelijke versnelling van de digitale transformatie, kondigt BT in de komende weken en maanden een nieuwe golf van innovatieve diensten aan, die de uitvoering van zijn ‘Cloud of Clouds’ portfolio-strategie gaan versnellen. Deze zullen betrekking hebben op de technologieën die door het BT CIO report 2016 als meest ontwrichtend zijn geïdentificeerd: cloud, mobility en collaboration en data.

Deze lanceringen zullen betrekking hebben op alle gebieden van het Global Services portfolio, en omvatten:

  • BT’s mobiliteitsdiensten in zowel het Verenigd Koninkrijk als wereldwijd gaan profiteren van BT’s recente overname van EE;
  • Unieke real-time big data-analyses gaan klantrelatiemanagement ten goede komen;
  • Verdere uitbreiding van cloud-connectiviteit, alsook extra ‘software defined networks’ en consultancy mogelijkheden;
  • Nieuwe mogelijkheden om clouddiensten aan de behoeften van individuele organisaties en sectoren te laten voldoen;
  • Nieuwe beveiligings- en ‘professional services’ mogelijkheden gaan al deze investeringen ondersteunen, en CIO’s zo in staat stellen om gedurfde beslissingen te nemen die vereist zijn op hun digitale reis.

Luis Alvarez, CEO van Global Services

De snelheid van digitale verandering creëert nieuwe kansen voor onze klanten en die kansen vereisen snelle reacties. De rol van de digitale CIO is een van de meest veeleisende rollen in het bedrijfsleven. Ze moeten strategisch, creatief, groei-georiënteerd en kostenbewust zijn",
- zegt Luis Alvarez, CEO van Global Services.

"Ze moeten zowel technologie als mensen begrijpen en een balans vinden tussen aan de ene kant controle en veiligheid, en aan de andere kant activatie en snelheid. Ze worden de pioniers van de verandering. Om succesvol te zijn, zijn strategische partnerships binnen en buiten de organisatie vereist. Wij hebben een goede positie om hun digitale facilitator zijn. Vandaag committeren we ons aan snellere investeringen in ons ‘Cloud of Clouds’ portfolio om hen te helpen hun eigen digitale transformatie volledig te realiseren – of wat wij noemen: ‘The Digital Possible’.”

Over het BT CIO report 2016 – ‘The digital CIO’

Het onderzoek voor het ‘BT CIO report 2016 - the digital CIO’ is afgenomen in maart 2016 door Vanson Bourne, een onafhankelijk marktonderzoeksbureau. Het bouwt voort op de inzichten die zijn vergaard in het 2014 rapport ‘Creativity and the modern CIO.’ Het onderzoek is afgenomen onder 1030 senior IT-beslissers, werkzaam voor multinationals verspreid over elf landen en aangevuld met extra inzichten vanuit BT’s eigen experts. De landen die meegenomen zijn in het 2016 onderzoek zijn Australië, België, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en de Verenigde Staten.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94