Nieuws

Persbericht: Coca-Cola en BT gaan samenwerken om gemeenschappen in Zuid-Afrika te verbinden

DC14-425 (23 september 2014)

Coca-Cola en BT bieden gratis internettoegang aan in Umtata en Nelspruit

Coca-Cola Zuid-Afrika, bottelaar Coca-Cola Fortune en BT Global Services gaan samenwerken om wifi beschikbaar te maken via Coca-Cola-automaten in arme delen van Zuid-Afrika. Coca-Cola installeert de frisdrankautomaten terwijl BT zorgt voor design en ondersteuning, connectiviteit en internettoegang, alsook bedrijfstrainingen.

De pilot is gelanceerd in twee belangrijke gebieden, in Umtata, in de provincie Oost-Kaap en Nelspruit, in de provincie Mpumalanga.

“Het initiatief maakt deel uit van Coca-Cola’s belofte om duurzame gemeenschappen op te bouwen door de leden daarvan actief te ondersteunen. Door studenten en scholieren gratis toegang te bieden tot wifi worden onderzoeksmogelijkheden vergroot en stellen we ze in staat hun kennis te vergroten. Ook kunnen ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven in de gemeenschap zo een aantal bedrijfsprocessen online gaan beheren”, aldus David Visser, Chief Information Officer Coca-Cola Zuid-Afrika.

Oliver Fortuin, algemeen directeur BT Global Services Sub-Saharisch Afrika: “Wij zijn trots op onze samenwerking met Coca-Cola en onze betrokkenheid bij dit project, dat achtergestelde gemeenschappen betere toegang tot informatie en onderwijs geeft. Bij BT hanteren we een Connected Society-visie: het wereldwijd helpen verbeteren van de samenleving door de kracht van digitale verbindingen. Naast het verschaffen van internettoegang, willen wij mensen ook helpen creatief gebruik te maken van technologie en de mogelijkheden van de hedendaagse, sterk verbonden wereld optimaal te benutten.”

De locaties zijn gekozen vanwege hun toegankelijkheid, om zo het gebruik van de technologie door de lokale bevolking te maximaliseren. De eerste locatie is Sasol Integrated Energy Centre (SIEC) in Qunu, Umtata. Dit is een populaire plek voor de lokale bevolking en ligt in de nabijheid van een taxistandplaats die grote aantallen mensen aantrekt. Daarnaast wordt SIEC beheerd door een overwegend vrouwelijke coöperatie die zal profiteren van een groeiende stroom mensen. De tweede locatie is Thokozani Fast Food in Bushbuckridge, Mpumalanga.

Beide locaties bevinden zich in de nabijheid van winkelcentra en scholen, zodat bewoners hun dagelijkse activiteiten kunnen combineren met de mogelijkheid het internet te gebruiken voor zakelijke en educatieve doeleinden. Internettoegang via de wifi-verbinding is gratis en beschikbaar zolang als iemand zich op de locatie bevindt.

Coca-Cola Zuid-Afrika, bottelaar Coca-Cola Fortune en BT Global Services streven ernaar het project uit te breiden en wifi-automaten in verschillende delen van Zuid-Afrika te installeren om duurzame gemeenschappen te ondersteunen en helpen groeien.

Noot voor de redactie

BT heeft meerdere wereldwijde projecten om mensen te helpen online te zijn en de vaardigheden en het zelfvertrouwen te ontwikkelen om het internet goed te kunnen gebruiken. Hieronder vindt u een paar voorbeelden:

  • In 2013 lanceerde BT Connecting Africa in Zuid-Afrika. Dit is een project in samenwerking met SOS Kinderdorpen, waarbij BT twintig locaties in twaalf Afrikaanse landen verbindt via BT’s wereldwijde satellietnetwerk. BT en SOS Kinderdorpen schatten in dat van dit project ongeveer 700.000 mensen, direct en indirect, profiteren.
  • In India lanceerde BT KITES, de Katha Information Technology E-commerce School, om kinderen in de armste gebieden van Delhi kwalitatief goed onderwijs en toegang tot IT- en computervaardigheden te bieden.
  • In het Verenigd Koninkrijk heeft BT het regionale GET IT Together-programma opgezet om in een aantal van de meest achtergestelde gebieden van het land kennis op te doen over de specifieke behoeften van mensen en zo veel mogelijk lokale inwoners te begeleiden in hun eerste online activiteiten.
  • BT werkt met UNICEF UK voor The Right Click: Internet Safety Matters, een samenwerkingsverband dat gericht is op het helpen van kinderen om zich online te beschermen en ouders hulp biedt bij het beschermen van hun kinderen die het internet gebruiken. Deze samenwerking is in 2014 gelanceerd. Gedurende drie jaar zullen beide organisaties projecten voor leraren, ouders en kinderen in het Verenigd Koninkrijk aanbieden met ‘train the teacher’-sessies en zullen workshops voor ouders en kinderen worden gegeven waarin uitgelegd wordt hoe kinderen online hun veiligheid kunnen waarborgen. De samenwerking stelt UNICEF UK in staat om zijn Rights Respecting Schools-programma voor achtergestelde gebieden in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden.

BT vestigt in Zuid-Afrika zijn ‘satellietcommunicatie-hub’ voor Sub-Saharisch Afrika en gebruikt deze hub om bedrijven en grotere gemeenschappen waarin BT opereert te voorzien van de nodige communicatiemogelijkheden.

Over BT’s ‘Better Future’ programma

‘Better Future’ is de inzet van BT om de kracht van communicatie aan te wenden om levens en manieren van zakendoen te verbeteren – zonder dat het de aarde schaadt. BT heeft zichzelf drie doelen gesteld om voor 2020 te behalen. Deze helpen BT verantwoord en duurzaam te groeien, vooral in nieuwe opkomende markten. De doelstellingen richten zich op het digitaal verbinden van mensen (‘Connected Society’), onze vaardigheden en technologie in te zetten om de samenleving te helpen goede doelen te ondersteunen (‘Improving Lives’), en om ervoor te zorgen dat BT een netto positieve bijdrage aan het milieu levert (‘Net Good’). Deze doelstellingen zijn geworteld in wat BT het beste doet – het samenbrengen van onze netwerken en technologieën met de expertise van onze mensen, om zo een betere wereld te creëren.

Voor meer informatie, bezoek www.bt.com/betterfuture.

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014, rapporteerde BT Group een omzet van 18.287 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.312 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.btplc.com.

Over Coca-Cola in Nederland

Coca-Cola is ’s werelds grootste producent van niet-alcoholische dranken en brengt in Nederland 15 merken op de markt, waaronder Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola light, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nestea, Kinley, Chaudfontaine, Burn, Monster, Fernandes, Dr Pepper, Capri-Sun en Schweppes. Het bedrijf bouwt sterke merken van de hoogste kwaliteit die passen binnen een gebalanceerde leefstijl. Voor haar activiteiten heeft Coca-Cola in Nederland ruim 800 medewerkers verdeeld over twee vestigingen.

Voor meer informatie: www.coca-colanederland.nl of www.twitter.com/coca_cola_nl.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com