Nieuws

Persbericht: BT helpt geavanceerde cyberbedreigingen beter te herkennen en hierop te reageren

DC14-438 (16 oktober 2014)

BT Assure Threat Defence combineert toonaangevende incidentmonitoring-technologieën met expertise vanuit zijn professional services-team

BT introduceert vandaag Assure Threat Defence, een nieuwe toevoeging aan het BT Assure portfolio. BT heeft toonaangevende incidentmonitoring-technologieën gecombineerd met expertise vanuit zijn professional services-team zodat klanten en beveiligingsanalisten geavanceerde cyberbedreigingen beter kunnen herkennen en er beter tegen kunnen optreden.

De nieuwe dienst is specifiek ontworpen om de groeiende dreiging van complexe en doelgerichte aanslagen van cybercriminelen tegen te gaan, en monitort netwerkverkeer en downloads continu. Assure Threat Defence stelt gebruikers in staat om complexe virussen te identificeren op diverse apparaten - zoals computers, laptops, mobiele apparaten, servers - en bestanden.

Traditionele - ‘signature-based’ - beveiligingssystemen herkennen aanvallen die bekend staan als ‘Advanced Persistent Threats’ vaak niet. Assure Threat Defence is niet gebaseerd op dergelijke beveiligingstechnieken en is hierdoor in staat zowel geavanceerde aanvallen als onbekende, kwaadaardige software op te sporen en tegen te houden.

Mark Hughes, CEO BT Security: “Cybercriminelen ontwikkelen steeds meer op maat gemaakte malware die traditionele beveiligingssystemen kan ontwijken. Ze maken regelmatig gebruik van tactieken zoals e-mail spoofing en kwaadaardige websites die hun op maat gemaakte malware helpt installeren en toegang te krijgen tot een bepaalde omgeving.”

“Traditionele beveiligingsmethodes kunnen niet altijd voldoende voorzien in de bescherming tegen deze geavanceerde technieken. Assure Threat Defence speelt in op het online bedreigingslandschap, dat zich voortdurend verder ontwikkelt, door bedrijven beveiliging van wereldklasse te bieden. De nieuwe dienst biedt klanten uit elke sector en van elke grootte een veilige en robuuste oplossing.”

“Als een bedreiging eenmaal is geïdentificeerd, onderzoeken beveiligingsanalisten van BT het probleem, evalueren ze het risico en adviseren ze de klant uitgebreid over het doel van de bedreiging en bijbehorende beveiligingsinformatie. Door dreigingsdetectiediensten te combineren met een snelle reactietijd zijn klanten die gebruikmaken van de nieuwe oplossing verzekerd van een vooruitstrevende en doorlopende bescherming tegen bedreigingen.”

“Met de toevoeging van deze nieuwe dienst aan ons huidige beveiligingsaanbod verzekeren wij onze klanten dat er voldoende waardevolle kennis en beveiliging tegen geavanceerde bedreigingen tot hun beschikking staat. We garanderen de klant dat we er alles aan doen om de aanvallen altijd één stap voor te zijn,” aldus Mark Hughes.

Momenteel test BT de nieuwe dienst in Amerika. Een wereldwijde uitrol staat gepland voor later dit jaar.

Over BT

BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014, rapporteerde BT Group een omzet van 18.287 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.312 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com/.

Over BT Security

BT Security bouwt voort op meer dan 70 jaar ervaring met het helpen van wereldwijde organisaties opererend in verschillende sectoren. BT helpt organisaties bedreigingen voor te blijven en de complexiteit en onzekerheid rondom beveiliging te verminderen. Wij bieden end-to-end-diensten die onze klanten helpen bij het waarborgen van een goede beveiliging, in een tijd waarin beveiligingsbudgetten vaak niet in lijn zijn met het bedreigingslandschap.

De geavanceerdheid van onze beveiligingsactiviteiten zorgt ervoor dat wij ons volledig kunnen richten op onze assets, mensen en processen, en deze kunnen combineren met ons netwerk en onze beveiligingsintelligentie. Zo helpen wij onze klanten risico’s te vermijden. BT Security beschermt zowel BT als zijn klanten en bestaat uit een wereldwijd team van 1.300 beveiligingsexperts, 600 mondiale beveiligingsspecialisten en een professional services team van ongeveer 4.000 medewerkers.

Het BT Security Assure portfolio bestaat uit de volgende diensten:

  • Assure Managed Firewall
  • Assure Web Security
  • Assure Intrusion Prevention
  • Assure Message Scan
  • Assure Denial of Service Mitigation
  • Assure Cyber
  • Assure Managed Cloud
  • Assure Threat Monitoring
  • Assure Vulnerability Scanning

Bezoek voor meer informatie over BT Security: www.bt.com/btassure/securitythatmatters.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Email: dennis.doodeman@bt.com