Nieuws

Komatsu kiest BT voor zijn wereldwijde IT-infrastructuur

DC16-536 (23 november 2016)

BT ontwikkelt, bouwt en beheert hybride netwerk en gerelateerde IT-services voor het cloudtijdperk

Komatsu chooses BT for its global it infrastructureBT kondigt vandaag een contract aan met Komatsu, een internationale fabrikant van mijnbouw- en bouwmaterieel, voor een nieuwe wereldwijde IT-infrastructuur die 26 locaties omvat, verspreid over 15 landen in Europa, Azië-Pacific en Zuid-Amerika.

BT zal een robuust, hybride netwerk ontwerpen, bouwen en beheren dat BT’s IP Connect Global combineert met zijn hybride service (hVPN) voor kleinere locaties, waarmee kantoormedewerkers via het internet beveiligde toegang krijgen tot hun bedrijfsnetwerk.

Het bedrijfskritieke spraakverkeer van Komatsu voor ongeveer 1.100 medewerkers zal worden gerouteerd met BT’s One Voice gecentraliseerde SIP-trunking dienstverlening. Hiermee worden traditionele spraakdiensten vervangen door voice-over-IP-technologie. BT’s grootste klanten realiseren kostenbesparingen tot maar liefst 34 procent door over te stappen op BT One Voice.

Het contract bevat ook prestatieverbeteringen voor de bedrijfsapplicaties van Komatsu - waaronder het spraakverkeer - door gebruik te maken van BT Connect Intelligence, waarbij de kwaliteit van de service gemeten wordt in termen van resultaten voor de business in plaats van traditionele netwerk-SLA's.1

Het is belangrijk voor Komatsu dat zijn nieuwe provider beschikt over de nodige kennis en kunde omtrent het integreren van datacentra en clouddiensten, omdat het bedrijf verwacht de komende jaren een aantal van zijn bedrijfsapplicaties naar de cloud te migreren.

Als eerste zal BT Advise, het professional services-team van BT, de centrale IT-infrastructuur van Komatsu consolideren in twee datacenters van BT. De BT Compute datacenterdiensten die onder dit contract vallen zijn telehousing, internettoegang en load balancing – waarmee de hoeveelheid werk beter over meerdere servers wordt verdeeld.

 

1 Service Level Agreements.

Chris Borremans, CIO, Komatsu Europe

De overeenkomst van vandaag is het begin van een reis naar flexibele, cloudgebaseerde diensten die onze activiteiten, klanten en medewerkers over de hele wereld ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat BT de juiste cloud services integrator is om ons te helpen vorm te geven aan onze roadmap en onze visie te realiseren."
- Chris Borremans, CIO, Komatsu Europe.

Fabrice De Windt, CEO van BT in de Benelux

We zijn heel trots op het feit dat Komatsu ons heeft verkozen voor zijn wereldwijde IT-infrastructuur. Dit opent de deur voor een ambitieuze digitale transformatie, ondersteund door onze Cloud of Clouds-portfoliostrategie. Wij willen graag laten zien hoe onze wereldwijde dienstverlening de bedrijfsresultaten van Komatsu helpen verbeteren."
- Fabrice De Windt, CEO van BT in de Benelux.

Over Komatsu

Komatsu Europe International n.v. (KEISA) is het Europese hoofdkantoor van de Komatsu Group, gevestigd in Tokyo, Japan. Sinds 1967 vertegenwoordigt KEISA Komatsu in België.

KEISA importeert en distribueert Komatsu materieel voor de bouw, mijnbouw en andere industrieën naar Europese en Noord-Afrikaanse landen, en houdt toezicht op de Europese juridische en financiële activiteiten. KEISA is ook het onderdelendistributiecentrum voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Komatsu-producten zijn wereldberoemd dankzij hun hoogwaardige technologie, productiviteit, betrouwbaarheid, zuinigheid, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. In 2008 introduceerde Komatsu de eerste hybride graafmachine, en milieubescherming staat centraal bij de ontwikkeling van alle machines van Komatsu.

Noot voor de redactie

BT’s technologievisie: ‘Cloud of Clouds’
De cloud creëert keuzes zoals nooit tevoren. Door die keuzes te doorgronden, ontstaat het vertrouwen en vermogen om veranderingen te realiseren en dingen te doen die er echt toe doen: sneller marketen en innoveren, kosten laag en klanten tevreden houden.

BT’s ‘Cloud of Clouds’-visie gaat over klanten in staat stellen om zich eenvoudig en veilig te verbinden met de applicaties en data die ze nodig hebben, ongeacht waar ze gehost of gevestigd zijn.

Als cloud service integrator helpt BT klanten zich met zekerheid en succes langs de cloud-route te bewegen, waarbij complexiteit, risico’s en kosten geminimaliseerd worden. Dit om diverse routes te bieden die voor de organisatie werken, zodat de nodige resultaten opgeleverd worden.

Daarbij wordt het totale proces van netwerk tot cloud beheerd, met derde partijen onderhandeld, prestaties geleverd en kosten beveiligd en vereenvoudigd, allemaal onder één enkele Service Level Agreement. Klik hier voor meer informatie over Cloud of Clouds.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94