Nieuws

Case study: NAVO fundeert IT-transformatie op BT Ethernet Connect netwerk

(6 juni 2014)

Bondgenootschap slagvaardiger op Ethernet

Samenvatting

NAVOSinds de NAVO ruim tien jaar geleden besloot de transportlaag van zijn netwerk uit te besteden, fungeert BT als belangrijkste leverancier van netwerkdiensten voor de organisatie. In deze periode vonden er vier migraties naar nieuwe netwerktechnologieën plaats, waarbij de transportdiensten steeds ongestoord doorgang vonden. Bij de jongste technologische vernieuwingsslag wilde de NAVO zijn bestaande point-to-point huurlijnnetwerk vervangen door een Ethernet-georiënteerd netwerk.

Malcolm Green, Hoofd Network Communications Infrastructure Team (CAT9) NAVO: “Na een internationale aanbesteding en zorgvuldige afweging van alle opties kozen we opnieuw voor BT, op grond van hun uitgebreide kennis van onze operaties. BT begrijpt de risico’s en weet hoe we werken. En er is groot wederzijds vertrouwen. En, belangrijker, de aanbieding van BT voldeed aan al onze eisen, tegen de scherpste prijs.”

De oplossing van BT is gebaseerd op Ethernet Connect, een intelligente netwerktechniek die is toegesneden op grote organisaties die hun IP-architectuur in eigen beheer willen houden en zelf willen kunnen ontwikkelen. De oplossing omvat ook BT Ethernet Connect E-Line voor virtuele verbindingen die beveiligde bandbreedte verschaffen voor bedrijfskritische applicaties tussen sites.

De netwerktransitie startte met een succesvolle proefimplementatie van Ethernet Connect op vier sites. Daarna volgde de rollout op 60 sites in de 28 lidstaten. Die duurde negen maanden en verliep zonder serviceverstoring.

“De transitie werd uitstekend aangestuurd,” bevestigt Malcolm Green. “Er was soms wat oponthoud, maar dat is begrijpelijk gezien de complexiteit rond beveiliging, sitetoegang en het simpele feit dat veel van onze militaire locaties lastig bereikbaar zijn. Maar wat er ook gebeurde, BT hield ons altijd op de hoogte.”

Met het nieuwe BT Ethernet Connect netwerk beschikt de NAVO over een snellere, meer flexibele basisinfrastructuur, tegen zo’n vijf procent lagere kosten. En het vormt de basis voor continue IT-modernisering.

Malcolm Green legt uit: “De bouw van het nieuwe BT netwerk is een wezenlijke stap in het IT-moderniseringsprogramma van de NAVO. Hierbij gaan we geleidelijk over van een gedistribueerd naar een gecentraliseerd model, wat aanzienlijke efficiencyvoordelen oplevert.”

“We ervaren BT als zeer deskundig en klantgericht en het nieuwe netwerk presteert exact volgens onze verwachtingen.”

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Senior PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Mailto:dennis.doodeman@bt.com