Nieuws

Nieuw BT security consultancy aanbod loodst bedrijven door uitdagende tijden

DC16-191 (10 mei 2016)

BT’s Cyber Roadmap Consulting identificeert zwakke plekken en draagt oplossingen aan voor betere beveiliging

BT kondigt vandaag de lancering aan van Cyber Roadmap Consulting, een nieuwe dienst ontworpen om grote organisaties te helpen bij het in kaart brengen van hun cyberbeveiligingsrisico’s en het nemen van maatregelen om deze te verminderen.

De nieuwe dienstverlening maakt gebruik van de deskundige consultants van BT’s wereldwijde security consulting team. Zij helpen klanten overal ter wereld risico’s te identificeren in bestaande systemen en processen.

Gebruikmakend van de Cyber Roadmap Consultancy methode kunnen BT’s consultants voor iedere klant een op maat gemaakt beveiligingsplan maken. Klanten ontvangen een gedetailleerd stappenplan om de beveiliging in hun organisatie te verbeteren, zowel op het gebied van mensen, processen als technologie.

Dergelijke plannen omvatten aanbevelingen die in lijn liggen met de prioriteiten van de organisatie en hun specifieke ICT-omgeving. Alle adviezen worden ondersteund door BT’s veelomvattende portfolio van beveiligingsproducten en –diensten, dat de beveiligingsomgeving van de klant holistisch benaderd.

Guus van Es, BT’s general manager for Security Consulting

Onze aanpak identificeert niet alleen gebreken, het biedt ook een breder perspectief op hoe klanten geholpen kunnen worden om nieuwe bedreigingen voor te blijven. Gebaseerd op onze rijke ervaring met het beschermen van BT en onze klanten, vormt dit een integraal deel van ons beveiligingsportfolio. Het omvat ontwerp, implementatie en het in beheer nemen van oplossingen, alsook diverse managed services en hulp bij transformatieprojecten. Gecombineerd met onze leveranciersonafhankelijke aanpak verzekert dit dat we wereldwijd een set van realistische en kostenefficiënte maatregelen kunnen bieden, terwijl we tegelijkertijd onze klanten helpen om het meeste uit hun bestaande technologische investeringen te halen en in lijn te blijven met hun bedrijfsdoelstellingen.”
- Guus van Es, general manager Security Consulting bij BT.

BT heeft Cyber Roadmap Consulting al aan een van ’s werelds grootste financiële organisaties geleverd. De dienst voldoet geheel aan ISO27002, de U.S. Commerce Department's National Institute of Standards and Technology (NIST) Cyber Security Framework en de U.S. Federal Financial Institutions Examination Council (FFIEC) vereisten voor de financiële sector.

BT’s wereldwijde Security Consulting team bestaat uit 500 deskundige beveiligingsspecialisten met expertise op elk deelgebied. De belangrijkste accreditaties van het team zijn: Certified Information Systems Security Professional (CISSP), Certified Information Systems Auditor/ Certified Information Security Manager (CISA/CISM), ISO27001, ISO27005 en ITIL.

De dienst is wereldwijd beschikbaar.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94