Nieuws

Panalpina kiest BT voor transformatie wereldwijde communicatie-infrastructuur

DC16-165 (12 april 2016)

BT helpt toonaangevend logistiek bedrijf samenwerking te verbeteren en waarde te creëren in de supply chain

BT kondigt vandaag aan een contract te hebben getekend met Panalpina, een van ’s werelds grootste expediteurs en logistieke bedrijven, om zijn wereldwijde communicatie-infrastructuur te transformeren en beheren. De transformatie zal het voor Panalpina’s 15.000 werknemers mogelijk maken om beter te communiceren en zo de samenwerking intern en met klanten te verbeteren. Dit onderstreept de visie van het bedrijf om nauwer samen te werken met zijn klanten om slimme en efficiënte end-to-end logistieke oplossingen te creëren.

BT gaat Panalpina’s netwerkinfrastructuur reorganiseren, die momenteel wordt afgenomen van meer dan een dozijn lokale en regionale aanbieders, en deze samenvoegen tot één geïntegreerd platform dat 500 kantoren in meer dan 75 landen verbindt. Daarnaast zal BT diensten leveren vanuit zijn BT One Voice portfolio om spraak en data samen te brengen op één platform.

Photo: Panalpina, courtesy of The Boeing Company
Foto: Panalpina, met dank aan The Boeing Company

Het nieuwe netwerk zal bestaan uit een hybride infrastructuur, gebaseerd op BT’s IP Connect en Internet Connect diensten, die de betrouwbaarheid en veiligheid van IP-gebaseerde Virtual Private Networks (VPN) combineert met de flexibiliteit van internetverbindingen. BT’s diensten zullen de verdere implementatie van Panalpina’s nieuwe wereldwijde ERP1- en transportmanagementsystemen ondersteunen, die optimale end-to-end controle van de infrastructuur vereisen.

Extra diensten, zoals BT Connect Intelligence, leveren een applicatiegerichte netwerkarchitectuur die is ontworpen om strategische bedrijfstoepassingen te ondersteunen.

“Deze overeenkomst met BT is een belangrijke mijlpaal in het behalen van ons doel om ‘s werelds meest klantgerichte aanbieder van vrachtexpeditie- en logistieke oplossingen te worden,” zegt Ralf Morawietz, Chief Information Officer bij Panalpina. “Als ons enige aanspreekpunt voor communicatiediensten zal BT de last van het beheren van het grote aantal verschillende leveranciers wegnemen. Ook wordt het makkelijker voor ons om nieuwe diensten te implementeren en onze werknemers en klanten wereldwijd te ondersteunen.”

Corrado Sciolla, President Europe & Global Telecom Markets bij BT Global Services

In de nieuwe digitale wereld worden klanten en werknemers veeleisender, ecosystemen ontwikkelen zich en de vastgestelde regels veranderen. We zijn er erg trots op dat een wereldleider als Panalpina voor BT heeft gekozen om zijn communicatiediensten te beheren in deze snel veranderende wereld. We bouwen voort op onze bestaande logistieke sector-expertise om ervoor te zorgen dat Panalpina’s werknemers en klanten wereldwijd beter en makkelijker kunnen samenwerken. De slimme functionaliteiten van onze netwerkdiensten gaan Panalpina helpen bij het verbeteren van de prestaties van zijn bedrijfskritische applicaties en zullen de gehele communicatie-infrastructuur continu aanpassen aan de snel veranderende digitale behoeften.”
- Corrado Sciolla, President Europe & Global Telecom Markets bij BT Global Services.

Over Panalpina

De Panalpina Group is een van ‘s werelds meest toonaangevende aanbieders van supply chain-oplossingen. Het bedrijf combineert zijn kernproducten Air Freight, Ocean Freight en Logistics om wereldwijd geïntegreerde, op maat gemaakte end-to-end oplossingen te leveren. Op basis van grondige kennis van de industrie en daarop aangepaste IT-systemen, beheert Panalpina de behoeften van de distributieketens van klanten, ongeacht hoe veeleisend ze zijn. Energy Solutions is een gespecialiseerde dienst voor de energie- en investeringsprojectensector.

De Panalpina Group opereert in een wereldwijd netwerk met zo’n 500 kantoren in meer dan 75 landen en werkt met partnerbedrijven in nog eens 90 landen. Panalpina heeft wereldwijd meer dan 15.000 mensen in dienst, die omvangrijke diensten leveren van de hoogste kwaliteit – altijd en overal.

Voor meer informatie:

BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94