De digitale CIO

De digitale CIO

Digitale transformatie

Nu informatie aanvragen

BT’s CIO Report 2016 – de digitale CIO

Wereldwijd onderzoek verkent de veranderende rol van de CIO en digitale transformatie.

Technologie geeft onze wereld snel opnieuw vorm en heeft het potentieel om alles te veranderen – bedrijven, community's, naties en de wereld in het algemeen. Elk bedrijf werkt zijn eigen unieke benadering uit voor aanpassing in dit digitale tijdperk en gebruikt technologie al op nieuwe en creatieve manieren voor de transformatie van hun bedrijf.

Dus wat betekent dit ‘digital possible’ voor de CIO? Ons vorige rapport over de moderne CIO vertelde ons dat hun baan strategischer, creatiever en meer adviserend werd. Dit jaar hebben we meer dan 1000 CIO’s in 10 landen overal ter wereld ondervraagd over hoe hun rol verder verandert nu dat ze hun organisaties de digitale toekomst binnen leiden.

Het rapport toont aan dat CIO’s meer centraal komen te staan in de bestuurskamer en in de algemene bedrijfsstrategie. De impact van de cloud, mobiliteit en samenwerking, alsmede data en analyse verandert de manier waarop ze hun bedrijf ondersteunen.

Een vijfde van de organisaties is volledig cloud georiënteerd, en van de meerderheid van de anderen heeft meer dan de helft hun applicaties en infrastructuur in de cloud. Echter 65 procent van de respondenten zegt dat hun huidige infrastructuur moeite heeft de snelle toepassing van digitale technologieën te ondersteunen.

Wat ook opvalt is de impact van de aanschaf van technologie buiten de IT-afdeling om. 72 procent van de CIO’s denkt dat ze hierdoor controle over hun IT-infrastructuur verliezen en dit lijkt alleen maar toe te nemen. Alle afdelingen van het bedrijf dringen aan op de nieuwste technologie en dit verhoogt de behoefte aan flexibele multi-speed business modellen.

Zonder uitzondering beschouwt iedere CIO de digitalisering van het bedrijf als een persoonlijke prioriteit. Dit kan ontwrichtende nieuwe inkomstenstromen, digitale elementen voor klantbeleving, of transformatie van interne processen betreffen. Met als resultaat dat CIO’s het succes van hun organisatie afwegen tegen de verschillende KPI’s in vergelijking tot 12 maanden geleden.

Download het volledige rapport en lees meer over de kritische CIO-vaardigheden voor digitaal succes, opvattingen over cloudmodellen en beveiliging, de redenen voor multi-speed benaderingen van technologie en wie er nu werkelijk het IT-budget uitgeeft.

Digital CIO Report

 

Please complete the form with your details to download our latest BT CIO report.

Dit kan u ook interesseren :